Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τα... πρακτικά του διχασμού


Άλλο ένα επεισόδιο στο... χρονικό της διάσπασης προστέθηκε στη Σούπερ Λίγκα, η οποία συνεδρίασε για δεύτερη φορά αλλά παρουσιάστηκε ανίκανη να βγάλει πρόεδρο, καθώς στις δυο ψηφοφορίες της Πέμπτης ισοψήφησαν (7-7) οι Κανελλόπουλος, Σπανός, ενώ καταμετρήθηκαν και δυο λευκά. Το...


ρήγμα μεταξύ των εκπροσώπων των ΠΑΕ που έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα είναι πολύ βαθύ και κανείς δεν γνωρίζει αν οι πληγές θα επουλωθούν μέχρι τον Αύγουστο, όταν θα γίνει και τρίτη απόπειρα εκλογής προέδρου.

Το μέγεθος της κόντρας δείχνουν να αντικατοπτρίζουν τα λόγια του Μάκη Ψωμιάδη. Ο ισχυρός παράγοντας της Καβάλας μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης ψηφοφορίας πήρε το λόγο και προχώρησε σε ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος.
«Δεν υπάρχει κόντρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Είναι κόντρα Παναθηναϊκού εναντίον Παναθηναϊκού», σχολίασε αρχικά, ενώ απευθυνόμενος σε όλο το συμβούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες πρόσθεσε: «Δεν είναι σωστό να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας. Ο Πατέρας σας τηλεφώνησε και στις μισές ομάδες έταξε χορηγία και στις άλλες μισές υποσχέθηκε ότι θα τις βοηθήσει να σωθούν. Αρα δεν πρέπει να μιλάμε για εκλογές».

Στο στόχαστρο του βρέθηκε ο εκπρόσωπος του Αρη: «Μίλησα το πρωϊ με τον Κόντη και μου είπε ότι θα ψηφίσει τον Κανελλόπουλο, επειδή έχει υποχρέωση στον Πατέρα. Με ποια ιδιότητα ο Πατέρας ενδιαφέρεται ποιος θα βγει πρόεδρος;».

Αιχμές και για Μελισσανίδη

Σύμφωνα με τον Ψωμιάδη η ΑΕΚ ψήφισε Κανελλόπουλο μετά «από πιέσεις του Μελισσανίδη που δεν έχει καρφίτσα στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να έχει λεφτά, αλλά δεν θα κάνει κουμάντο με τα δικά μας τα λεφτά». Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές στην πλευρά Μελισσανίδη έβαλε και τον Πανσερραϊκό.

Σε όλα αυτά απάντησε ο πρόεδρος του Αρη Θανάσης Αθανασιάδης: «Δεν ξέρεις ότι δεν ψηφίζει ο Κόντης αλλά εγώ;».

Ο Ψωμιάδης στήριξε τον πρόεδρο του Ατρομήτου Γιώργο Σπανό. Ο τελευταίος είχε και τη στήριξη του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος βρίσκεται σε «πράσινο εμφύλιο» με τους Πατέρα, Βγενόπουλο που μεταφέρθηκε και στις εκλογές της Σούπερ Λίγκας.

Στη διάρκεια των αρχαιρεσιών υπήρξε ένταση, όταν ο Μπέος κατηγόρησε για μεροληψία το Γενικό Διευθυντή της Σούπερ Λίγκας Πατρίκ Κομνηνό και το νομικό σύμβουλο Γιάννη Οικονομάκη. «Εχεις παράπονο από εμένα; Ο λόγος που η ΑΕΚ, ψηφίζει είναι επειδή πήρα τηλέφωνο στην ΠΑΕ για να φέρει τα απαραίτητα χαρτιά, ώστε να έχει το δικαίωμα να το κάνει», του απάντησε ο δεύτερος.

Ποιοι άλλαξαν στρατόπεδο

Πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία η Κέρκυρα πρότεινε για υποψήφιο τον Πηλαδάκη, ώστε να μπει αντίπαλος με τους Κανελλόπουλο, Σπανό, όμως ο πρόεδρος της Λάρισας αρνήθηκε. Όταν ο Πηλαδάκης αυτοπροτάθηκε, μεταξύ των δυο ψηφοφοριών, ως πρόεδρος κοινής αποδοχής αντέδρασαν οι Ψωμιάδης, Μπέος που ανήκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα, καθώς ο μεν πρώτος όπως ήδη αναφέραμε στήριξε Σπανό, ο δε δεύτερος είναι με τον Κανελλόπουλο.

Πριν τις εκλογές ο Σπανός ήταν το φαβορί αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη, επειδή την τελευταία στιγμή άλλαξαν στρατόπεδο οι Εργοτέλης, Ηρακλής, ενώ και η Λάρισα κράτησε αποστάσεις. «Με έχει στενοχωρήσει η στάση κάποιων, γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει συνέπεια λόγων και πράξεων», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ατρομήτου, τον οποίο στήριξαν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Ξάνθη, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης και Καβάλα. Ερώτημα αποτελεί αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ο Κανελλόπουλος δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος και τον Αύγουστο. Τον ψήφισαν Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, ΑΕΚ, Αρης, Πανσερραϊκός, Εργοτέλης και Ηρακλής. Λάρισα και Κέρκυρα έριξαν λευκό, ενώ δεν παρέστη η ΕΠΟ.

theplayer.gr


Share on Facebook