Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

"Ο έρωτας περνάει από το Ιντερνετ"


"Κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας και φλερτ είναι για τους Ελληνες το Διαδίκτυο. Το 96,8% διατηρούν λογαριασμό στο «Facebook», ενώ οι μισοί φλερτάρουν και κάνουν φιλίες μέσω ψηφιακών διαύλων. Πιο εξοικειωμένες είναι οι ηλικίες 17 έως 30 ετών, αλλά ακόμη και οι 50άρηδες διαθέτουν για «σερφάρισμα» τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα.
Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από μελέτη με θέμα «Facebook και σχέσεις», η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα. Η έρευνα έγινε από το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, σε συνεργασία με την «Κάπα Ρισέρτς».
Ο έρωτας μέσω Facebook για τον Κώστα και την Τζοάνα...


καρποφόρησε χθες στο νοσοκομείο Καλαμάτας, φέρνοντας στη ζωή του ευτυχισμένου ζευγαριού τη μικρή Δήμητρα-Χέιλι
Στην έρευνα συμμετείχαν 1.014 άτομα ηλικίας 18 έως 54 ετών από όλη τη χώρα. Από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων προκύπτει ότι το 96,8% έχουν λογαριασμό «Facebook»,
ενώ το 27,9% μπαίνει σε «τσατ ρουμ» και σελίδες ραντεβού. Σχεδόν οι μισοί (45,6%) δηλώνουν ότι φλερτάρουν μέσω του Διαδικτύου.
Το διαδικτυακό φλερτ αφορά κυρίως τις ηλικίες έως 30 ετών (55,9%), αλλά οι πρώτοι που δηλώνουν ότι φλερτάρουν συχνά είναι οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 41 ετών (15,1%).
Οι παντρεμένοι φλερτάρουν με διπλάσια συχνότητα σε σχέση με όσους συζούν (9,7% έναντι 5,2%), ενώ το 45,7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα έκαναν σεξ με κάποιον που γνώρισαν μέσω Διαδικτύου.
Αίσθηση προκαλεί το εύρημα ότι το 13% της κοινωνίας προτιμά να φλερτάρει μέσω Ιντερνετ, με τους άνδρες να είναι σημαντικά περισσότεροι από τις γυναίκες (18,1% έναντι 8,1%). Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι άτομα άνω των 40 ετών (14,5%) και διαζευγμένοι (16,4%). Το 41,3% θεωρούν ότι αυτή η προσέγγιση είναι πιο εύκολη, καθώς υπάρχει ανωνυμία.

Οι μισοί, ωστόσο, δηλώνουν ότι δεν θα προχωρούσαν σε συνάντηση με άτομο που γνώρισαν μέσω του Διαδικτύου, ενώ το 55% δεν θα έκαναν σχέση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτά τα στοιχεία πιστοποιούν ότι το Ιντερνετ δεν θεωρείται αξιόπιστο στον τομέα σχέση. Διαφορετική στάση τηρούν οι μισοί σχεδόν άγαμοι που συζούν (46,4%) και οι οποίοι δηλώνουν ότι θα έκαναν σχέση με γνωριμία μέσω Διαδικτύου.
«Ο σημερινός τρόπος ζωής φαίνεται ότι τροφοδοτεί τη διαδικτυακή επικοινωνία, η οποία έχει εξελιχθεί σε προϊόν μόδας, μίμησης και σύγχρονου λάιφ στάιλ», σημειώνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας κ. Θάνος Ασκητής. Ο συγκεκριμένος τρόπος -εξηγεί- εμπεριέχει αρκετά θετικά στοιχεία, αλλά μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ανθρώπων μοναχικών, φοβικών και απομονωμένων.
Δημήτρης Καραγιώργος
Μια Κινέζα μάγεψε έναν Ελληνα από την Καλαμάτα
O πρώτος καρπός ενός έρωτα μέσω του Facebook
Η Τζοάνα ζούσε στο μακρινό Χονγκ Κονγκ και ο Κώστας στην Καλαμάτα. Γνωρίστηκαν μέσω Facebook και η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε έναν δυνατό έρωτα. Η ερωτευμένη Τζοάνα τον Απρίλιο του 2009 έκανε το μεγάλο βήμα.
Εγκατέλειψε την οικογένειά της και τη δουλειά της και έπειτα από 17 ώρες ταξιδιού προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια πήγε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Στις 23 Μαΐου του 2009 ο Κώστας και η Τζοάνα ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Καλαμάτα. Πρόβλημα για τον γάμο δεν υπήρξε από την Εκκλησία, αφού η κοπέλα είναι χριστιανή καθολική.
Χθες στο νοσοκομείο Καλαμάτας η παρέα μεγάλωσε. Ο έρωτας μέσω Facebook... καρποφόρησε φέρνοντας στη ζωή του ευτυχισμένου ζευγαριού τη μικρή Δήμητρα-Χέιλι. Η μικρή ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή. Μητέρα και κόρη, που θα μείνουν στο νοσοκομείο για περίπου πέντε ημέρες, απολαμβάνουν τη φροντίδα της διευθύντριας της Γυναικολογικής Κλινικής, Ασημίνας Νταγκλή.
Το ζευγάρι δεν κρύβει την ευτυχία του και όπως είπαν και οι δύο στο «Εθνος», θέλουν να κάνουν και άλλα παιδιά. Εναν χρόνο και λίγους μήνες η Τζοάνα δηλώνει ευτυχισμένη που συνάντησε στην... οθόνη του υπολογιστή της τον Κώστα, ενώ ακόμα προσπαθεί να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα. Οι αργοί ρυθμοί που επικρατούν στη χώρα μας την... έβγαλαν από τα γνώριμα νερά της, ενώ τη στενοχωρεί, όπως λέει, η εικόνα που έχει η Ελλάδα προς τα έξω μετά την οικονομική κρίση. «Τα ξένα μέσα ενημέρωσης διογκώνουν τα πράγματα.
Η Ελλάδα για τους ξένους είναι μια χώρα όπου γίνονται συνέχεια απεργίες, τα καράβια δεν μπορούν να αποβιβάσουν τους επιβάτες και ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες. Αυτά με στενοχωρούν».
ethnos.gr"
Share on Facebook