Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης εντόπισε η βοσνιακή αστυνομία


Περισσότερα από 40 κιλά ισχυρής εκρηκτικής ύλης εντόπισε η βοσνιακή αστυνομία, σε εγκαταλειμμένο σπίτι, στην πόλη Ντόνι Βακούφ της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης.

Όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Νεζάβισνε Νόβινε», επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, περαιτέρω ...έρευνες θα καθορίσουν, εάν τα εκρηκτικά προορίζονταν για τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη υπό πλήρη μυστικότητα και στο πλαίσιό της συνελήφθη ένας αστυνομικός των δυνάμεων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, που φέρεται να έχει διασυνδέσεις με το κίνημα των «Ουαχαμπιτών». Ωστόσο, δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση, αλλά ούτε και διάψευση της πληροφορίας.

Η εφημερίδα γράφει ότι τα εκρηκτικά ενδέχεται να συνδέονται με κάποια συνέχιση των επεισοδίων της 27ης Ιουνίου, όταν «Ουαχαμπίτες», υπό τον Χάρις Τσαούσεβιτς, σκότωσαν έναν αστυνομικό, στην πόλη Μπουγκόινο.

Η αστυνομία έλαβε απειλητικό e-mail, που ανέφερε ότι ενέργειες, όπως αυτές, θα συνεχιστούν και πως επόμενος στόχος είναι η αστυνομική διεύθυνση του Ντόνι Βακούφ.

Share on Facebook