Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ο Σάντος αλλάζει τα δεδομένα!


Με την πρόσληψη του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλάζει σελίδα αλλά και φιλοσοφία. Ο Πορτογάλος τεχνικός,δήλωσε κατά το ήμισυ Έλληνας, θέλει να βάλει τη δική του σφραγίδα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και εκείνο που δεν φαίνεται να θέλει είναι να τον θεωρήσουν ως συνέχεια του Οτο Ρεχάγκελ...


Αλλωστε οι εποχές έχουν αλλάξει και ταυτόχρονα ο Σάντος αντιπροσωπεύει μια διαφορετική σχολή. Το πρώτο δείγμα γραφής του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού θα φανεί από τις κλήσεις των διεθνών στο εκτός έδρας φιλικό με τη Σερβία που γίνεται στις 11 Αυγούστου, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου ακολουθεί το επίσημο ντεμπούτο του, εντός έδρας με τη Γεωργία για την προκριματική φάση του Euro 2012.

Στις κλήσεις που θα κάνει είναι πιθανόν να μη δούμε τους Σεϊταρίδη, Πατσατζόγλου, όπως επίσης και τον Χαριστέα, κάτι που θα είναι μεγάλη έκπληξη, επειδή ο Ρεχάγκελ τον εμπιστεύονταν αρκετά. Λόγω ηλικίας αναμένεται να κοπεί και ο Κώστας Χαλκιάς, ο οποίος το 2012 θα είναι 38 ετών.

Από κει και πέρα υπάρχουν κάποιοι παίκτες, οι οποίοι πιθανόν να μη χωρέσουν στα πλάνα του, όπως είναι ο Παντελής Καπετάνος. Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παίζεται ακόμη και η συμμετοχή των Φάνη Γκέκα και Γιώργου Καραγκούνη, αν και επίσης θα είναι μεγάλη έκπληξη να κοπεί ο τελευταίος, ο οποίος είναι και αρχηγός της Εθνικής. Ο λόγος είναι ότι ο Σάντος θέλει να κατεβάσει το όριο ηλικίας αλλά και να δείξει ότι ξεκινά κάτι καινούριο στην Εθνική.

Λογικά δεν πρέπει να υπάρχει θέμα μη κλήσης του Κατσουράνη για τον οποίο ο νέος εκλέκτορας της Εθνικής τρέφει μεγάλη εκτίμηση. Αλλωστε ο νυν «πράσινος» μέσος είχε καλή χρονιά με τον Σάντος στον πάγκο της ΑΕΚ (2004-05) και για πρώτη φορά στην καριέρα του πέτυχε δέκα γκολ, δηλαδή διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Και αν η άμυνα δεν αλλάξει σημαντικά, με τη διαφορά ότι θα βλέπουμε τον Τοροσίδη στη φυσική του θέση που είναι δεξί μπακ, δεν ισχύει το ίδιο με τη μεσαία γραμμή. Πλην των Τζιόλη, Κατσουράνη υπάρχουν και οι Νίνης, Πλιάτσικας, ακόμη και ο Αμανατίδης, αν πάει καλά και αποθεραπευτεί. Βασικοί στην επίθεση θα είναι οι Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και αναζητείται ο τρίτος, καθώς το σύστημα που αναμένεται να εφαρμόσει είναι το 4-3-3.

Το μεγάλο προσόν του Σάντος είναι ότι καταφέρνει να παίρνει από τους παίκτες το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, κάτι που απέδειξε σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Το δεύτερο ότι έχει όρεξη για δουλειά, καθώς θεωρεί ότι η Εθνική μπορεί να εκτοξεύσει την καριέρα του. Για αυτό και θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα και θα βλέπει ανελλιπώς αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

Δίπλα του, ο Πορτογάλος, θα έχει ως βοηθό τον συνονόματό του, Ρικάρντο Σάντος, αλλά και τον επί χρόνια μεταφραστή του, Αλέξανδρο Μανιάτογλου. Και οι τρεις μαζί, θα κοστίζουν στην ΕΠΟ 520 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, ενώ ο Ότο Ρεχάγκελ με τους συνεργάτες του, έπαιρναν συνολικά 1.276 εκ. ευρώ.
Να σημειώσουμε, ότι η ΕΠΟ θα τιμήσει στο άμεσο μέλλον τον Γερμανό για την προσφορά του στην Εθνική ομάδα.

theplayer.gr


Share on Facebook