Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ο Αλμπέρτ αξίζει πολλά!


«Οταν ο αριστεροπόδαρος είναι καλός παίκτης, μπορεί ακόμα και να σταματήσει την κίνηση στον δρόμο». Αυτή είναι μια από τις περίφημες φράσεις του Λουίς Αραγονές και την χρησιμοποιούσε όταν αναφέρονταν (και) στον Αλμπέρτ Ριέρα.

Ο προπονητής που έστεψε πρωταθλήτρια Ευρώπης την (εξαιρετική) Ισπανία το 2008 ήταν και αυτός που έδωσε την ευκαιρία στον ποδοσφαιριστή...
από το Μανακόρ των Βαλεαρίδων Νήσων να γίνει διεθνής. Και όχι άδικα.

Ο νέος σούπερ σταρ του Ολυμπιακού (εκτός απροόπτου) διαθέτει την κλάση για να καλύψει (επιτέλους) το κενό στην αριστερή πλευρά που άφησε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς όταν αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Στην ιδανική ηλικία (28 ετών) και με κίνητρο να κερδίσει πάλι την θέση του στην αποστολή των Φούριας Ρόχας, ο ταχύς και ικανότατος στο ένας εναντίον ενός Ριέρα λύνει τα χέρια των Ερυθρολεύκων και τους ανεβάζει ένα επίπεδο.

Με τον αδελφό του Σίτο να μένει μόνιμα στην Ελλάδα και τον καλό του φίλο Αριέλ Ιμπαγάσα να βρίσκεται ήδη στο Ρέντη, η προσαρμογή του πρώην άσου της Λίβερπουλ θα είναι λογικά πολύ πιο γρήγορη και θα του επιτρέψει να ενισχύσει άμεσα την ομάδα του Εβαλντ Λίνεν.

Αξίζει ο Ριέρα τα (συνολικά) 17 εκατομμύρια ευρώ που θα δαπανήσει για χάρη του ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Αυτό φαντάζει δύσκολο, αλλά είναι επίσης δεδομένο ότι θα κάνει… απόσβεση στα περισσότερα από αυτά.

Ποιο είναι το μείον του ποδοσφαιριστή που έκανε το απόλυτο «μπαμ» με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην Εσπανιόλ; Η διάρκεια, αφού τον παίρνει εύκολα από κάτω και δεν δείχνει την ίδια αγωνιστική συνέπεια σε όλη την διάρκεια της σεζόν.

Αυτό, όμως, συνέβαινε στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου, την Πρέμιερ Λιγκ. Η… Σούπερ Λιγκ, με το συμπάθειο, δεν πλησιάζει αυτό το επίπεδο και επιτρέπει σε έναν παίκτη τέτοιας κλάσης να μοιράζει καλύτερα τις δυνάμεις του και να κάνει διαφορά με σαφώς λιγότερη προσπάθεια.

Η μεταγραφή του Ριέρα, όμως, δεν κάνει καλό μόνο στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα έχει να παρουσιάσει μια εξαιρετική μεσοεπιθετική γραμμή (Ριέρα – Ιμπαγάσα – Ρόμενταλ + Μιραλάς) που, με την προσθήκη ενός αμυντικού χαφ επιπέδου (Μάρκος Σένα;), τον βάζει γερά στην μάχη του τίτλου.

Κάνει καλό στο ελληνικό πρωτάθλημα που σε περίοδο κρίσης στην χώρα δίνει κίνητρα στον κόσμο για να πάει στο γήπεδο. Κάνει καλό, όμως, και στον Παναθηναϊκό, ο οποίος νιώθει την ερυθρόλευκη ανάσα και, μετά τον Γκοβού, πάει να κάνει και δεύτερο «μπαμ» με τον κεντρικό αμυντικό (Γκαλάς ή Κρις). Αντε, και εις ανώτερα από τους δύο…


http://www.theplayer.gr




Share on Facebook