Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Εγκαινιάστηκε το κοινωνικό παντοπωλείο στις Μοίρες


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και το Κέντρο αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας προχώρησαν στην ίδρυση παραρτήματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Νομαρχίας Ηρακλείου στις Μοίρες...




...Το παράρτημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις Μοίρες, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας και με την υποστήριξη του Δήμου Μοιρών και των τοπικών εμπόρων-προμηθευτών, σκοπό έχει να συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών επιβίωσης των άπορων οικογενειών της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς, πραγματοποιώντας δωρεάν διανομές τροφίμων ανά τακτικά χρονικά διαστήματα.

Τα εγκαίνια του παραρτήματος που λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Μοιρών τέλεσε σήμερα η κ. Σχοιναράκη, η οποία ανέφερε:

«Στη Νομαρχία Ηρακλείου πιστεύουμε βαθιά στον ενεργητικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η αυτοδιοίκηση αναφορικά με την ανάπτυξη δράσεων στο ζωτικό χώρο της κοινωνικής πολιτικής. Το θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της στήριξης των συνανθρώπων μας βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητές μας ως Νομαρχιακή Αρχή.

Με αυτό το γνώμονα η πρωτοβουλία για την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Ηράκλειο αποτελεί ένα όραμα της Νομαρχιακής Αρχής που έγινε πράξη με τη λειτουργία του από τον Απρίλιο του 2008 και αποτελεί σημαντικό έργο κοινωνικής στήριξης. Σκοπός της λειτουργίας του κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να καλύψει τις ανάγκες επιβίωσης απόρων οικογενειών του Νομού, όπως αυτές καταγράφονται ως δικαιούχοι από τα μητρώα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Ηρακλείου.

Η επιτυχία του πρώτου εγχειρήματος μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής μας κι έτσι σήμερα ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές στο Νομό με την ίδρυση του παραρτήματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Νομαρχίας Ηρακλείου στις Μοίρες.

Στόχος μας είναι η σημαντική αυτή υποδομή αυτή να συμβάλει σε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής στον τόπο μας, προσφέροντας ανάσα ζωής σε άπορες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς, μέσα από δωρεάν διανομές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα πραγματοποιούνται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα.

Θεμελιώδης άξονας της λειτουργίας μας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι η προσφορά αποκεντρωμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες, έτσι ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να ωφελούνται από τις δράσεις μας σε κάθε γωνιά του Νομού. Με αυτό το γνώμονα λοιπόν εξετάζουμε ήδη τη λειτουργία παραρτημάτων του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου και σε άλλες περιοχές του Νομού, όπως το Αρκαλοχώρι.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μας στηρίζοντας τη σημαντική αυτή υποδομή, καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας και το Μητροπολίτη, υπέρτιμο και έξαρχο κεντρώας Κρήτης, σεβασμιότατο κ. Μακάριο που στηρίζει την κοινωνική αυτή δράση της Νομαρχίας, παραχωρώντας το χώρο για τη λειτουργία της στις Μοίρες. Επιπλέον, τη Νομαρχιακή Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο του Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Πόπη Δασκαλάκη και το Διευθυντή του Κέντρου κ. Μανώλη Βέργη και κυρίως τους εμπόρους, προμηθευτές και συνεταιρισμούς του Νομού μας, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν θερμά αυτήν μας την προσπάθεια παραχωρώντας τα προϊόντα τους και εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους στο έργο μας».

Το παράρτημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Νομαρχίας Ηρακλείου στις Μοίρες στηρίζουν με τα προϊόντα τους οι επιχειρήσεις:

* Σούπερ Μάρκετ Καδιανάκης
* Πολυκατάστημα Νότος
* Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσαράς
* Α/φοι Κουνδουράκη
* Σταματάκης Ιωάννης και Υιοί (ΘΑΥΜΑ)
* Μακρυγιαννάκη Αικατερίνη
* Κλάδος Λεωνίδας

http://www.cretalive.gr



Share on Facebook