Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια


Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), μέλος του οποίου ήταν από το 1998 ο Σωκράτης Γκιόλιας...




Αναλυτικά η ανακοίνωση:



"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, εκφράζει την βαθύτατη οδύνη και τον αποτροπιασμό του για τη στυγερή δολοφονία του συναδέλφου, Σωκράτη Γκιόλια, που έπεσε σήμερα το πρωί νεκρός από σφαίρες πληρωμένων δολοφόνων, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.



Οι δολοφόνοι, έκοψαν βάναυσα το νήμα της ζωής σε ένα νέο άνθρωπο, εξαίρετο επαγγελματία και πατέρα ενός δίχρονου αγοριού, χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς μαφιόζικες πρακτικές, που άφησαν άναυδη την Κοινή Γνώμη της χώρας μας.



Ο Σωκράτης Γκιόλιας, που ήταν μέλος του ΠΣΑΤ από το 1998, υπήρξε υπόδειγμα ασυμβίβαστου δημοσιογράφου και υπηρετούσε πιστά τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες είχε γαλουχηθεί από μικρός. Υπηρέτησε την αλήθεια, χωρίς εκπτώσεις και δημοσιοσχεσίτικες πρακτικές, ενώ διακρίθηκε όχι μόνο στο αθλητικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα σε ότι είχε να κάνει με τον κλασσικό αθλητισμό, αλλά ήταν θιασώτης και του ερευνητικού και αποκαλυπτικού ρεπορτάζ για κοινωνικά θέματα.



Είχε βραβευτεί δύο φορές από την Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ για αποκαλυπτικά ρεπορτάζ σχετικά με το ντόπινγκ στις εφημερίδες «Ωρα για Σπορ» (2000) και “Sportime” (2006).



Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ που συνεδρίασε εκτάκτως, μετά το θλιβερό άγγελμα της δολοφονίας του συναδέλφου μας, εκφράζει το πιο βαθειά του συλλυπητήρια στους οικείους του Σωκράτη Γκιόλια και ζητάει από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας ενός μαχητικού και ασυμβίβαστου δημοσιογράφου."

Share on Facebook