Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Κάκος ο πρώτος!


Σφύριξε με επιτυχία στα πιο δύσκολα παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου 2009-10 και δεν είχε καμία τιμωρία. Αυτοί οι δυο λόγοι ήταν αρκετοί για να αναδείξουν τον Τάσο Κάκο (Κέρκυρας) κορυφαίο διαιτητή με βάσει τις βαθμολογίες που του έβαζαν οι παρατηρητές της Σούπερ Λίγκας. Ο 40χρονος ρέφερι συμπλήρωσε έξι χρόνια στα «μεγάλα σαλόνια» και για πρώτη φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε και με τη. βούλα, καθώς τιμήθηκε στο σεμινάριο των ...
διαιτητών που έγινε στην Χαλκιδική, καλύτερος διαιτητής της μεγάλης κατηγορίας.
Ο μέσος όρος της βαθμολογίας προκύπτει από όλα τα παιχνίδια που σφύριξε (Σούπερ Λίγκα, Κύπελλο, πλέι οφ Β' Εθνικής, μπαράζ Γ' Εθνικής). Δεύτερο καλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας είχε ο Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλίας), ενώ στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν οι Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου), Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών). Οι τρεις πρώτοι είναι διεθνείς και ο Τσινιάρης νέος στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας.


Καλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας στους βοηθούς της Σούπερ Λίγκας είχε ο Δημήτρης Μποζατζίδης (Μακεδονίας), δεύτερος ο Πέτρος Τρύφων (Δράμας) και τρίτος ο Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου). Καλύτερος διαιτητής Β' Εθνικής αναδείχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών), δεύτερος ο πατρινός Παναγιώτης Καραγκούνιας που λόγω ορίου ηλικίας δεν μπορεί να ανέβει κατηγορία, και τρίτος ο Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας).

Αίσθηση προκάλεσαν οι ομιλίες του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και του προέδρου της ΚΕΔ Βασίλη Τεροβίτσα. Το νόημά τους ήταν το ίδιο, καθώς κάλεσαν τους διαιτητές να μην βάζουν άλλους να παίρνουν τηλέφωνο για να μείνουν στους πίνακες, υποσχέθηκαν αξιοκρατία, ενώ προανήγγειλαν ότι θα φύγουν όσοι προκάλεσαν με τα λάθη τους.


http://www.theplayer.gr








Share on Facebook