Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

"Καταγγελία για τον Δήμο Άνδρου"


"Απαράδεκτος ο Δήμος Άνδρου,που προκήρυξε διαγωνισμό

για την κατασκευή αποχετευτικού αγωγού κατά μήκος των χωρίων ΒΑΚΟΝΙ - ΜΑΙΝΗΤΕΣ – ΚΟΥΜΑΝΙ – ΜΕΣΣΑΡΙΑ του δήμου Άνδρου ο οποίος θα ενωθεί στον αγωγό Χώρας Άνδρου ο οποίος με την σειρά του εκβάλει στη θέση ΠΛΑΚΟΥΡΑ (ακατέργαστα λύματα) πλησίον της...

κεντρικής παραλίας της Χώρας Άνδρου τον Νειμποριό μολύνοντας τον.

Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνίζονται για την καθαριότητα της θάλασσας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 (το 1993 περίπου) με αναφορές τους πάλι στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σύρου, ζήτησαν να σταματήσει (με την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού) η περαιτέρω μόλυνση της θαλάσσιας περιοχής Νειμποριόυ.

Πράγματι τότε ήρθε επίσημο έγγραφο από τη Σύρο προς το λιμεναρχείο Άνδρου και τον Δήμο Άνδρου το οποίο εντέλλοταν ουδεμία περαιτέρω σύνδεση να γίνει στον αγωγό αποχέτευσης Χώρας Άνδρου.


Και εκτοτε κάνεις δεν τήρισε το έγγραφο αυτό,κανείς δεν λαμβάνει υποψη του τη μόλυνση της θάλασσας.

'Ολα αύτα για το συμφέρον κάποιων χωρίς να σκέφτονται τις οικονομικές συνέπειες της περιοχής αλλά όπως πάντα στο Δήμο της Άνδρου τα ρουσφέτια... για την καλοπέραση κάποιων και όχι για το καλό του νήσι μας.

'Ολες αυτές οι εργασίες γίνονται καίρο τώρα και θα συνεχίζονται εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου έχοντας καταστρέψει το κεντρικό δρόμο προς την Χώρα.

Αναρρωτιέμαι γιατί να μην είναι κανείς υπεύθυνος για τον τόπο του;(αναφέρομαι κυρίως σε αυτους που ψηφίζουμε).Γιατί όλοι να κοιτάν την παρτη τους και όχι την αναπτυξη του νησιού μας;

Έχουμε τόσο όμορφο νήσι,και εκέι που πρέπει η Χώρα να έχει τις καλύτερες υποδομές να υποδεκτεί τους τουρίστες,δεν έχει ακόμα καταφέρει να φτάσει κάτι τέτοιο..

Κρίμα που οι κάτοικοι του νησι δεν είναι πιο πρόθημοι,πιο αποφασιστηκοί..κ τον Δήμο τον στηρίζουν άνθρωποι ανεύθυνοι.

Ελπιζω πως κάτι θα αλλαξει κάποια μέρα!"

Αναγνώστης

Share on Facebook