Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Λίνεν: "Δύο παίκτες μέσα στην εβδομάδα"


Ο Έβαλντ Λίνεν στο τραπέζι προς τους δημοσιογράφους είπε ότι στόχος είναι να αποκτηθούν δυο παίκτες μέσα στην εβδομάδα, χαρακτήρισε γελοία την διαδικασία των πλέι οφ, ενώ είπε και άλλα ωραία πράγματα....




...Μετά το φιλικό παιχνίδι μεταξύ εκπροσώπων του Τύπου και τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού, οι ερυθρόλευκοι παρέθεσαν δείπνο στους δημοσιογράφους. Εκεί, με χαλαρή διάθεση και... μπυρίτσα, ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα από τον Έβαλντ Λίνεν.

Για την προετοιμασία

"Η προετοιμασία θα πρέπει να ξεκινάει πολύ πιο αργά και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Θα πρέπει σε αυτή να συμμετέχουν όλοι οι παίκτες. Όμως αυτή είναι μια ιδανική κατάσταση. Συμβιβαζόμαστε με αυτό που έχουμε, δουλεύουμε σκληρά και προχωράμε...".

Για το σύστημα που προτιμά

"Δε λες θα παίξω 4-4-2, ή 4-3-3 επειδή μου αρέσει! Βλέπεις ποιους παίκτες έχεις και επιλέγεις τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστείς. Είναι δύσκολο να έχουμε και άλλους παίκτες μαζί μας μέχρι το παιχνίδι με τη Μπέσα στην Αλβανία. Πότε θα μπουν στην ομάδα, πότε θα καταλάβουν το τί ζητάμε; Άλλωστε, πρέπει να δηλώσουμε το ρόστερ μας για τα δύο πρώτα παιχνίδια. Πάμε όπως είμαστε...".

Μετεγγραφές

"Για τα άκρα αναζητούμε παίκτες που όχι μόνο θα συγκλίνουν, αλλά και θα απειλούν από τις πτέρυγες. Ο Ντάρκο ήρθε στη Γερμανία, συζητήσαμε και δουλέψαμε πάνω στις λίστες των ποδοσφαιριστών που εξετάζουμε. Είναι όμως μόνο 4-5 μέρες που ψάχνουμε ποδοσφαιριστές. Από τότε που έφυγε ο Ντάρκο από το Μόναχο. Ο Ντάρκο έφυγε την Παρασκευή από εδώ και τρέχει τα θέματα. Προσπαθούμε να κλείσουμε δύο παίκτες αυτή την εβδομάδα. Ο Μοντεστό έκανε ατομική προπόνηση μέχρι να έρθει σε εμάς και αυτό φαίνεται".

Πλέι οφ

"Η διαδικασία των πλέι οφ είναι γελοία! Δε μπορεί να τερματίζεις 6-7 πόντους πάνω από τον αντίπαλό σου και αυτός να σε περνάει σε ένα αγώνα".

Δυνατό σημείο ομάδας φέτος

"Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο για το δυνατό μας σημείο. Η ίδια η ομάδα θα είναι το δυνατό μας σημείο. Να κυριαρχούμε στο παιχνίδι, με καλή φυσική κατάσταση, τακτική και κυκλοφορία. Να μη φτάνουμε στο σημείο να μας σώζει ο τερματοφύλακας, όπως έγινε στα δύο προηγούμενα φιλικά με τον Πάρντο! Η τύχη σε ακολουθεί, αν την αξίζεις και δουλεύεις για αυτό".

Οι σχέσεις του με τους παίκτες

"Το θέμα είναι να περνάμε καλά, γιατί το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Χρειάζεται φαντασία, αυτοσυγκέντρωση και να περνάς καλά. Προσπαθώ να έχω καλές σχέσεις με τους παίκτες, όμως αυτό δεν είναι το σημαντικότερο. Θα πρέπει να δουλεύουν σκληρά και να συμπεριφέρονται ως επαγγελματίες. Δεν μπορώ να ακούω από παίκτες να λένε ότι ήμουν κάπου και είχα προβλήματα με τον προπονητή. Αυτά είναι αηδίες. Πρέπει να δουλεύουν και όχι να κατηγορούν. Πληρώνονται καλά για αυτό που πρέπει να κάνουν. Να μην ξενυχτάνε, να μην τρώνε βλακείες, να προσέχουν τη ζωή τους, να είναι σωστοί. Το να κατηγορείς τον προπονητή είναι εύκολο".

Για τους δανεικούς παίκτες

(Ρώτησε το Μπάντοβιτς για να βεβαιωθεί ότι ο Μιραλάς είναι δανεικός). "Δεν έχω πρόβλημα να παίρνουμε δανεικούς παίκτες, αλλά θα πρέπει να υπάρχει οψιόν αγοράς στη συμφωνία. Έτσι ο παίκτης έχει κίνητρο να αποδείξει ότι είναι καλός. Είναι χαζό να μην μπαίνει οψιόν στους δανεισμούς. Φτιάχνεις έναν παίκτη, αυτός φεύγει μετά από ένα χρόνο και σε αφήνει ξεκρέμαστο".

Για Μπάντοβιτς και ψυχολογία

"Πρέπει να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα. Όχι να έχουμε μόνο έντεκα παίκτες και οι υπόλοιποι να μένουν έξω από όλα. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Δουλεύουμε πολλά και διαφορετικά πράγματα στις προπονήσεις. Η ψυχολογία των παικτών είναι πολύ καλή. Αν αυτό αλλάξει, αν νιώσουν πεσμένοι επειδή για παράδειγμα δεν παίζουν, είναι δουλειά μου να τους μιλήσω και να τους την ξαναφτιάξω... Είμαι τυχερός που έχω τον Μπόσκο δίπλα μου γιατί ξέρει πολλά στην ομάδα και έχει γνώσεις".

(χτυπάει το τηλέφωνο, είναι η σύζυγός του): "Ελα Ρόνι... Ο Ροναλντίνιο είναι, έρχεται"!

Γιατί δεν έπαιξε στην εθνική Γερμανίας

"Δεν πήγα στο Μουντιάλ της Αργεντινής το ’78 γιατί σκότωναν κόσμο. Εγώ συμμετείχα στην οργάνωση για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, μαζί με πολλούς αθλητές. Δεν γούσταρα και την Ομοσπονδία...".

Για τη φιλοσοφία του στο θέμα των νέων

"Όλοι οι παίκτες ξεκινούν νέοι και θέλουν να παίζουν. Αν βάλεις έναν μικρό να παίξει και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, τότε θα τον χάσεις. Δεν μπορούμε να έχουμε δέκα μικρούς στο ρόστερ. Δύο ή τρεις θα μείνουν. Καλό είναι να φεύγουν δανεικοί για να παίζουν. Δείτε το παράδειγμα του Φίλιπ Λαμ. Πήγε δύο χρόνια δανεικός από τη Μπάγερν στη Στουτγκάρδη και επέστρεψε πανέτοιμος να παίξει. Και βλέπετε τώρα που έχει φτάσει".

Μητρόπουλος: "Πρέπει να προσγειωθούν λίγο οι μικροί. Και μιλάω γενικά, όχι μόνο στον Ολυμπιακό. Βέβαια δεν φταίνε τόσο οι παίκτες, όσο οι γονείς και οι μάνατζερ που τους φουσκώνουν τα μυαλά".

Για το αν θα διώξει κάποιους ο Ολυμπιακός

"Όταν παίρνεις παίκτες, είναι πιθανό να πουλήσεις κιόλας. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όμως αυτή τη στιγμή. Έχουμε ήδη προβλήματα στο ρόστερ, οπότε προς το παρόν δε θα φύγει κάποιος".

http://redplanet.gr/

Share on Facebook