Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

"Ζήτω το περιβάλλον!"


"Τους τελευταίους μήνες οι περισσότεροι από εμάς ζούμε ενάν πραγματικό εφιάλτη εξαιτίας όλων αυτών των καινούργιων νόμων που ψηφίζονται .....

Μέσα σε όλο αυτό το κακό η μοναδική ευχάριστη αλλαγή που συμβαίνει, είναι ότι το περιβάλον που ζούμε, αλλάζει καθημερινά προς το καλύτερο αφού όλες οι...

διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν στους δρόμους ξηλώνονται.
*Όλες είπα ; ... όχι όλες , να εξηγούμαστε , μ ό ν ο αυτές που νοικιάζουν οι εταιρίες υπαίθριας διαφήμισης .

Βεβαίως το γεγονός ότι 20.000 σπίτια καταστρέφονται, 20.000 οικογένειες είναι σε απόγνωση και οδηγούνται σε συνθήκες εξαθλίωσης λόγω των απολύσεων (άνθρωποι διαφόρων ειδικοτήτων που ασχολούνταν με την υπαίθρια διαφήμιση) δεν πρέπει να μας απασχολεί καθώς όλα γίνονται για το περιβάλλον.

Φυσικά ούτε πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι κανείς από όλους αυτούς που καθημερινά ακούμε ότι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα κατά όλων μας αλλά και της χώρας μας, δεν συλαμβάνεται αφού συλαμβάνονται και οδηγούνται στην δικαιοσίνη αυτοί που τόλμησαν να προβληθούν στην τόσο καταστρεπτική για το περιβάλον υπαίθρια διαφήμιση.

Με εξαίρεση μόνο οι ιδιόκτητες πινακίδες που ανήκουν στις ίδιες τις εταιρείες που προβάλονται π.χ. super markets – μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και δεν ανήκουν στις εταιρείες υπαίθριας διαφήμισης. Αυτές οι πινακίδες δεν κάνουν κακό στο περιβάλλον.

Απορώ βεβαίως πως γίνεται σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο να επιτρέπεται κάτι που βλάπτει τόσο πολύ το περιβάλον. Ευτυχώς που στην Ελλάδα έχουμε κυβέρνηση που νοιάζεται τόσο μα τόσο πολύ για εμάς και το περιβάλλον μας.

Άλλο ένα ευχάριστο των τελευταίων μηνών είναι ότι ενώ σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχει κρίση, η αύξηση των εσόδων από τις διαφημίσεις στα περιοδικά και τις εφημερίδες είναι γύρω το 50%!!!!!!
Τυχαίο? δεν νομίζω !!
(έσοδα τα οποία μέχρι πρότεινος πήγαιναν στην υπαίθρια διαφήμιση).

Το σίγουρο πάντως είναι ένα :η κυβέρνση ότι και να κάνει το κάνει μόνο για το περιβάλον και για εμάς.

Άλλωστε μας το έχει αποδείξει και με άλλες αξιέπαινες πράξεις όπως:
ότι έχουν γίνει άπειρες δενδροφυτεύσεις και με αποτέλεσμα όλες αυτές οι περιοχές που είχαν καεί να είναι ξανά καταπράσινες,
ότι οι παραλίες μας, που άλοτε ήταν γεμάτες ξαπλώστερες σε σημείο που να μην θυμόμαστε το χρώμα της άμμου, είναι πια ελεύθερες γιά όλους μας,
ότι όλα αυτά τα τεράστια φορτηγά των μεγάλων εταιρειών που μας μαυρίζουν τον αέρα με τόσο καυσαέριο εξαφανίστηκαν και άλλες πολλές.
Η σημαντικότερη πράξη όμως-για το περιβάλλον πάντα- είναι η αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων.

Ζήτω το περιβάλλον!
Ζήτω η κυβέρνηση!
Ζήτω η υποκρισία!
Ζήτω η ψευτιά!
Ζήτω οι απατεώνες!"

Αναγνώστης

Share on Facebook