Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Απάντηση από τον Δήμο Ναυπλίου σε επιστολή αναγνώστη


Το πρόβλημα με τους παράνομους μικροπωλητές απασχολεί και προσβάλει όχι μόνο το Ναύπλιο αλλά όλες τις τουριστικές πόλεις της Ελλάδας.

Σας ενημερώνω ότι η δημοτική αστυνομία (επτά συνολικά άτομα) καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα...
Γίνεται αυτό που όλοι γνωρίζουμε αλλά και ο καταγγέλλων γνωρίζει!! Ένα διαρκές κυνηγητό!!

Με την εμφάνιση της δημοτικής αστυνομίας οι μικροπωλητές φεύγουν, και μετά επανέρχονται!!

Καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής ότι στην υπηρεσίας της Δημοτικής Αστυνομίας δεν απασχολούνται καθημερινά και τα επτά άτομα (βάρδιες-ρεπό-άδειες κτλ).

Παράλληλα αυτοί που είναι σε βάρδιες γίνονται δέκτες και άλλων καταγγελιών σε άλλα σημεία της πόλης και θα πρέπει να επέμβουν.

Επομένως είναι αδύνατον αυτοί που εργάζονται να είναι στο ίδιο σημείο όλο το οκτάωρο.

Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί και πρόστιμα σε παράνομους μικροπωλητές και έχουν κατασχεθεί και καταστραφεί χιλιάδες αντικείμενα.

Καλό θα ήταν λοιπόν πέρα από την οποιαδήποτε κριτική ασκείται να κατανοήσουν οι καταγγέλλοντες το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει γεμίσει αλλοδαπούς(παράνομους ή νόμιμους) οι οποίοι απεγνωσμένα προσπαθούν να επιβιώσουν.

Για το γεγονός αυτό δεν φταίει κανένας δήμαρχος!! Φταίνε αυτοί που επιτρέπουν να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση, η οποία όσο πάει και χειροτερεύει και πολύ λυπάμαι, αλλά από ότι φαίνεται ,σύντομα θα έχουμε και άλλους απελπισμένους στον ίδιο δρόμο και μάλιστα Έλληνες.

Αν τώρα κάποιος υποστηρίζει ότι θα πρέπει ο κάθε Δήμος να έχει δύο λόχους αστυνομικών και να κυνηγάει χιλιάδες μικροπωλητές τότε απλά δεν θέλει να δεί την πραγματικότητα.

Για του λόγου το αληθές σας αποστέλλω κατάσταση αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ναυπλιέων




Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων

Παναγιώτης Γ. Αναγνωσταράς



Share on Facebook