Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

"Η κατεδάφιση του ασφαλιστικού" .


"Ποιος να το περίμενε ότι ;;

Ένας συνδικαλιστής υφυπουργός ,
Ένας καθηγητής - συνταγματολόγος υπουργός &...



Ένας σοσιαλιστής Πρωθυπουργός
θα έκαναν την κατεδάφιση του ασφαλιστικού γυρίζοντάς μας στο 1950."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------

"ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΙΡΙΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 20 ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΜΑΣΤΑΝΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟ! ΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ 15 ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
------------------------------------------------------------------------------------

"Κανείς δεν είπε οτι πρέπει να δουλεύουμε 15 και 20 χρόνια και οπου υπάρχει πρέπει να διορθωθεί.
Οι εν λόγω όμως ρυθμίσεις έγιναν από ρουσφετολόγους πολιτικούς προς ''ημέτερους'' συνδικαλιστές με στόχο τις ψήφους των συνδικαλιστών στα συνέδρια των κομμάτων και στις εκλογές.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα πλούσια αποθεματικά των ταμείων (κύριας και επικουρικής ασφάλισης) ήταν δεσμευμένα επι δεκαετίες στην Τ.Ε. χωρίς τόκο.
Την εποχή Σημίτη, με νόμο, υποχρεώθηκαν οι διοικήσεις να επενδύσουν το 20% των αποθεματικών τους στο χρηματιστήριο και κανείς δεν ελέγθηκε εαν αυτό το υπέρέβησαν. Αποτέλεσμα σε αυτή τη φάση να απομειωθούν δραματικά τα αποθεματικά των ταμείων. Στη συνέχεια η κυβέρνηση Καραμανλή με τα δομημένα ομόλογα έβαλε την ταφόπλακα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ενας άλλος παράγοντας είναι η μη καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής δώρο και αυτό στους έχοντες και κατέχοντες.
Καλείται τώρα η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων να αποδεχθεί ως σύνταξη ουσιαστικά ένα επίδομα μετά από 40 χρόνια δουλειάς.
Και δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό που η κυβέρνηση χτυπά ανελέητα το μικρό και μεσαίο εισόδημα αλλά και το εργασιακό όπου παρέχει πλουσιοπάροχα δώρα στους επιχειρηματίες καταργώντας Σ.Σ.Ε., μειώνοντας στο μισό την αποζημίωση λόγω απόλυσης και απελευθερώνοντας ουσιαστικά τις απολύσεις.
Προεκλογικά είχαν φορέσει τη μάσκα του σοσιαλιστή , υποσχόμενοι τα τρία ΔΕΝ για το ασφαλιστικό και μετεκλογικά οι μάσκες έπεσαν και φάνηκε το νεοφιλελεύθερο μοντέλο του ΓΑΠ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-----------------------------------------------------------------------------------


"ειναι δικαιο καποιοι να πληρωνουν π.χ 100 ευρο και ανταποδοτικά να τους δίνουν πίσω 75 ευρό . βάλε τους τόκους βάλε της επενδύσεις που γίνονται σε αυτά τα λεφτά είναι δικαίο ? είναι σωστό ένας υπάλληλος Super market να δουλεύει έως τα 65 ? να πληρώνει ένσημα από τα 20 και να παίρνει σύνταξη κάτι λιγότερο από 600 ευρό ?
Αν το παντρέψεις και με το εργασιακό θα δεις πόσο άδικο και μονόπλευρο είναι το νέο ασφαλιστικό . Ακόμα δεν κάνει τίποτα για την ανασφάλιστη εργασία , επίσης δεν κάνει τίποτα για τα αποθεματικά που κλάπηκαν σε δομμιμένα ομόλογα , φυσικά δεν κάνει τίποτα για αυτά που χρωστάει το κράτος και οι επιχειρηματίες στα ταμεία . Καληνύχτα Ελλάδα ένας Αμερικανό Εβραίος σοσιαλιστής έμελλε να σε τελείωση ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Share on Facebook