Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Δεύτερο χτύπημα ... αλά Ζωνιανά


Επέστρεψαν στη Μαγνησία οι διαρρήκτες ΑΤΜ ...αλά Ζωνιανά. Δεύτερο χτύπημα με την ίδια μέθοδο, μετά τη Σούρπη, απασχόλησε χθες το ξημέρωμα τις αστυνομικές αρχές Βελεστίνου...




Με κλεμμένο φορτηγάκι οι δράστες επιχείρησαν να ξηλώσουν και να σύρουν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, που έχει εγκατασταθεί στο Δημαρχείο Κάρλας. Τα σχέδιά τους χάλασε η ενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού, οδηγώντας τους να τραπούν σε φυγή.

Πρόκειται για την τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που το συγκεκριμένο ΑΤΜ αποτελεί στόχο κλοπής ή απόπειρας κλοπής. Εξαιτίας των πολλαπλών κρουσμάτων διάρρηξης ΑΤΜ, κυρίως σε περιφερειακούς δήμους, αυξημένα είναι τα μέτρα αστυνόμευσης που έχουν ληφθεί.

Το ΑΤΜ στο δημαρχείο Κάρλας είχε τεθεί υπό αστυνομική επιτήρηση τις βραδινές ώρες ως πιθανός στόχος κλοπής. Έως τις 4:30 το πρωί περιπολικό βρίσκονταν σταθμευμένο στο σημείο, οπότε αναχώρησε ότι πήρε κλήση για συμβάν. Φαίνεται ότι οι δράστες παρακολουθούσαν κρυμμένοι τις κινήσεις των αστυνομικών, γι’ αυτό και έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους περίπου στις 5 το πρωί, μισή ώρα περίπου πριν το πρώτο φως της ημέρας.

Τα τέσσερα άτομα, σύμφωνα με περιγραφές κατοίκων που άκουσαν το θόρυβο και κοίταξαν από το παράθυρό τους, ακολούθησαν τη μέθοδο των «συναδέλφων» τους –εάν δεν πρόκειται για τα ίδια άτομα- που ξήλωσαν στις 31 Μαϊου το μηχάνημα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σούρπης.

Οι δράστες έσπασαν το τζάμι του μηχανήματος πέρασαν μέσα συρματόσκοινο, το οποίο γύρισε στην εξωτερική πλευρά δένοντας το ΑΤΜ και έπιασαν με γάντζο την αλυσίδα στο πίσω μέρος του φορτηγού.

Όμως, το σύστημα συναγερμού τέθηκε σε λειτουργία, τρόμαξε τους διαρρήκτες, οι οποίοι εγκατέλειψαν μπροστά από το ΑΤΜ το κλεμμένο φορτηγό, επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα τύπου τζιπ και εξαφανίστηκαν.

taxydromos

Share on Facebook