Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κρόιφ κατά Ολλανδών και Γουέμπ


Ο θρύλος του Ολλανδικού ποδοσφαίρου, Γιόχαν Κρόιφ, ήταν καυστικός στην κριτική του απέναντι στον διαιτητή του τελικού Χάουαρντ Γουέμπ. Δεν άφησε πάντως ασχολίαστο και το παιχνίδι των «Οράνιε» χαρακτηρίζοντας το βρώμικο...
«Μπορεί να διαιτητεύσεις άσχημα, αλλά αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις μια δική σου δικαιοσύνη ή ακόμη χειρότερα να εφεύρεις δικούς σου κανόνες».



«Όχι μόνο απέτυχε να αποβάλλει δύο Ολλανδούς, συμπεριλαμβανομένου και του Ρόμπεν, ο οποίος άξιζε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά αδρανούσε να επέμβει όταν έπρεπε» έγραψε ο Κρόιφ στη στήλη του στο Καταλονικό “El Periodico”, καταλήγοντας στο ότι:

«Ένας τελικός Παγκόσμιου Κυπέλλου αξίζει έναν μεγάλο διαιτητή, αλλά πάνω απ’ όλα αξίζει έναν ρέφερι που θα κάνει ότι χρειάζεται για να επιβάλει δικαιοσύνη».

Ο παλαίμαχος μέσος, αναφερόμενος στο παιχνίδι των Ολλανδών, χρησιμοποίησε σκληρά λόγια:
«Αναμφισβήτητα, δυστυχώς, έπαιξαν βρώμικα. Τόσο πολύ που έπρεπε να μείνουν με εννέα παίχτες από νωρίς. Έκαναν δύο άσχημα και σκληρά μαρκαρίσματα, τα οποία βλέποντας τα... πόνεσα μέχρι και εγώ»

«Αυτό το χυδαίο, σκληρό και άσχημο να παρακολουθείς ποδόσφαιρο των Ολλανδών δυσκόλεψε την Ισπανία. Αν με αυτό είναι ικανοποιημένοι, κανένα πρόβλημα… Αλλά στο τέλος έχασαν»

http://www.theplayer.gr




Share on Facebook