Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Συνάντηση της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας με την διοίκηση των Σωματείων της ΠΝΟ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΕΤΕΙΝΗΣ ΣΣΕ

«Σε κλίμα έντονου προβληματισμού με δεδομένη την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και την βαθιά οικονομική κρίση την οποία διέρχεται ο κλάδος της Ακτοπλοΐας, το Προεδρείο της Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) συναντήθηκε σήμερα με την διοίκηση των Σωματείων της ΠΝΟ, για την διαπραγμάτευση της φετινής ΣΣΕ...



... Είναι πια απολύτως σαφές και γνωστό ότι οι εταιρίες παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους. Στο πλαίσιο αυτό είναι απολύτως ανεδαφικό η διοίκηση των Σωματείων να απειλεί με απεργίες στις οποίες οι ναυτικοί των πλοίων μας ούτε θέλουν ούτε πρόκειται να συμμετάσχουν όπως απεδείχθη και στις προηγούμενες δήθεν απεργίες οι οποίες ουσιαστικά αποτελούσαν καταλήψεις των πλοίων μας από τους γνωστούς συνδικαλιστές», σημειώνει σε ανακοίνωση της Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

«Την στιγμή που σε όλους τους τομείς υπάρχει μείωση μισθών και περικοπή όλων των επιδομάτων, καθώς και ομαδικές απολύσεις, οι ναυτικοί δεν απειλούνται με ανεργία παρά μόνο στη περίπτωση που κατόπιν των συνεχών κινητοποιήσεών τους, τα πλοία ακινητοποιούνται και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες υφίστανται τεράστιες ζημίες, που τις οδηγούν στην πτώχευση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΝ

«Δεδομένου ότι οι ναυτικοί», σύμφωνα πάντα με την Ενωση, «αποτελούν τους καλύτερα αμειβόμενους εργαζόμενους και ότι σε εποχές οικονομικής ευμάρειας οι ναυτικοί έλαβαν τις μεγαλύτερες από κάθε άλλο κλάδο αυξήσεις με πρωτοβουλία των εταιρειών και όχι επειδή εκβιαστικά το διεκδίκησαν είναι απολύτως αναγκαίο τώρα να συναισθανθούν την οικτρή οικονομική κατάσταση την οποία βιώνει ο κλάδος και οι εταιρίες και την αγωνία για την επιβίωσή τους.

Παρά τη δραματική οικονομική κατάσταση και με δεδομένο ότι για το έτος 2010 η ΓΕΣΕΕ συμφώνησε ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις το Προεδρείο της ΕΕΝ προσπαθώντας να μην υπάρξει κανένας άνεργος ναυτικός, και να μην υποστούν οι ναυτικοί μειώσεις μισθών ή περικοπές, προτείναμε ως τελική μας θέση αυξήσεις για το 2010 0,5% όταν η ΓΣΕΕ συμφώνησε 0%, για το 2011 2% ενώ η ΓΣΕΕ πρότεινε 1,5% και για το 2012 2,20% (πρόταση ΓΣΕΕ 1,7%) που είναι περισσότερο από οτιδήποτε θα δοθεί σε οποιονδήποτε άλλο Έλληνα εργαζόμενο».

Για το λόγο αυτό το Προεδρείο της ΕΕΝ καλεί την ΠΝΟ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με γνώμονα την κοινή προσπάθεια όλων των Ελλήνων πολιτών για έξοδο από την οικονομική κρίση.


Share on Facebook