Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Σχόλιο στο: "Ο μυστήριος κωδικός στο σήμα της μονάδας κυβερνοπολεμου"


"Με αφορμή το άρθρο για την αμερικάνικη μονάδα κυβερνοπολέμου. Εάν βάλετε τους χαρακτήρες στο http://www.md5decrypter.com/ θα διαπιστώσετε ότι αποκρυπτογραφείται και βγάζει: USCYBERCOM plans...



coordinates, integrates, synchronizes and conducts activities to: direct the operations and defense of specified Department of Defense information networks and; prepare to, and when directed, conduct full spectrum military cyberspace operations in order to enable actions in all domains, ensure US/Allied freedom of action in cyberspace and deny the same to our adversaries."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-----------------------------------------------------------------------------------

"Ο μυστήριος αυτός αριθμός δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα της κρυπτογράφησης μέσω του αλγορίθμου MD5 (Message-Digest algorithm 5) που είναι ο λόγος ύπαρξης της μονάδας κυβερνοπολέμου όπως ορίζεται στο καταστατικό της - ένα πάρα πολύ έξυπνο κολπάκι θα έλεγα. Οι μαθηματικοί και οι λάτρες της κρυπτογραφίας μπορούν να ασχοληθούν με το παρακάτω link http://en.wikipedia.org/wiki/MD5 για να διαβάσουν λεπτομέρειες για τον αλγόριθμο."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
-----------------------------------------------------------------------------------

"Aπλά να αναφέρω ως τεχνολόγος ότι δεν πρόκειται να βρείτε τι είναι. Αν μετρήσετε το μέγεθός του έχει 32 χαρακτήρες. Είναι κλασσικό αποτέλεσμα όταν δίνεις κείμενο σε "md5" (συνάρτηση κατακερματισμού) και σου επιστρέφει το αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης συνάρτησης είναι πως είναι "μίας κατεύθυνσης". Δηλαδή, έχοντας το αποτέλεσμα στο χέρι δεν μπορείς να δεις την παράμετρο.
Παράδειγμα:
Αν δώσω το κείμενο "Χάρης" στη συνάρτηση md5, θα πάρω αποτέλεσμα "21275d54bf30304fd348b5ab3aa8bb4d".
Αν γνωρίζω το "21275d54bf30304fd348b5ab3aa8bb4d", δεν μπορώ με κανένα τρόπο (με την τρέχουσα τεχνολογία τουλάχιστον) να βρω το "Χάρης".

Οπότε, απλά μην ελπίζετε να το "βρείτε" - είναι ανώφελο. Θα πρέπει μόνο να το μάθετε από εκείνον που το έφτιαξε!
Υ.Γ.: Υπάρχουν πολλές σελίδες που υπολογίζουν το md5 ενός κειμένου. Παράδειγμα: http://www.miraclesalad.com/webtools/md5.php"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook