Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ο Ιβάν Σαββίδης Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων


"ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ"

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε., στην Αθήνα στις 3 Ιουλίου ο Ιβάν Σαββίδης πλειοψήφησε με 19 ψήφους έναντι 17 του συνυποψήφιου του Πρόεδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Παρχαρίδη. Ο Γ. Παρχαρίδης...



... αμέσως μετά την εκλογή έσπευσε να συγχαρεί τον κ. Σαββίδη και να δεσμευθεί ότι θα σταθεί δίπλα στις προσπάθειες που θα καταβάλλει ως Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργάνου του Ποντιακού Ελληνισμού για την επίτευξη κοινών στόχων και την επίλυση κοινών προβλημάτων.

Ενωτικό κάλεσμα προς όλους τους Ποντίους ανά την υφήλιο αποτέλεσε η προγραμματική ομιλία του Ιβάν Σαββίδη που εκφώνησε ενώπιον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου την επομένη Κυριακή 4 Ιουλίου.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τη Διεθνή Κοινότητα, η ανάδειξη της ιστορίας και του Πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού, η επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τους ομογενείς των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς και μια νέα στρατηγική ενότητας μέσα από μια νέα ενισχυμένη οργανωτική δομή με αιχμή του δόρατος τη νεολαία του Ποντιακού Κινήματος, είναι μερικά από τα θέματα που έθεσε κατά την προγραμματική του ομιλία.






Share on Facebook