Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Κίνα: δυο νεκροί στη νήσο Χαϊνάν από τον τυφώνα Conson


Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τουριστικό νησί Χαϊνάν, στη νότια Κίνα, από το πέρασμα του τυφώνα Conson, ο οποίος κατευθύνεται στο Βιετνάμ... έχοντας πάντως χάσει μέρος της σφοδρότητάς του, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Ο τυφώνας, ο πρώτος που έπληξε την Κίνα εφέτος, φθάνοντας το απόγευμα της Παρασκευής στη Χαϊνάν, προκάλεσε μεγάλες ζημιές, ξεριζώνοντας δέντρα και στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης, γεγονός που προκάλεσε διακοπές σε αρκετές περιοχές.

Οι αρχές είχαν προχωρήσει προληπτικά στην εκκένωση 40.000 ανθρώπων από την τουριστική ζώνη.

Παρ' όλ' αυτά δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το απόγευμα της Παρασκευής όταν συνθλίφτηκαν από υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, δήλωσε αξιωματούχος στο κέντρο αντιμετώπισης τυφώνων ο οποίος δεν θέλησε την δημοσιοποίηση του ονόματός του. Ο ένας σκοτώθηκε ενώ εκινείτο με μοτοσικλέτα ενώ ο δεύτερος ήταν φρουρός.

Ο κρατικός κινεζικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV μετέδωσε εντυπωσιακές εικόνες από το νησί, που σαρωνόταν από σφοδρές βροχοπτώσεις και βίαιες ριπές ανέμου.

Σύμφωνα με την εθνικό μετεωρολογικό κέντρο της Κίνας ο Κόνσον μετατράπηκε σε τροπική καταιγίδα καθώς κινείται προς το βόρειο Βιετνάμ.

Ο τυφώνας στοίχισε τουλάχιστον 53 ζωές στις Φιλιππίνες, όπου άλλοι 85 άνθρωποι αγνοούνται, τις προηγούμενες ημέρες, ανακοίνωσαν οι αρχές στην Μανίλα σήμερα Σάββατο.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 39 θανάτους.



Share on Facebook