Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

"Απιστία μέσω Facebook"


"Κάποτε ήταν οι χωριστές διακοπές από το έτερον ήμισυ, που δημιουργούσαν ευνοϊκές συνθήκες για την άνθιση της απιστίας. Σήμερα, το μόνο που χρειάζεται κανείς, είναι να καθίσει στον υπολογιστή του και να σερφάρει στο διαδίκτυο. Στο Facebook για την ακρίβεια και τις σελίδες dating, όπου -όπως φαίνεται- οι... πειρασμοί δε λείπουν.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, ένας στους δύο χρήστες του...

διαδικτύου, που διαθέτουν και προφίλ στο Facebook, θα έκαναν σεξ με κάποιον που γνώρισαν μέσω διαδικτύου. Και φυσικά, η απάντηση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως: έχουν ήδη κάνει σεξ με κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο.

Απιστία μέσω Facebook

Εντυπωσιακό είναι το εύρημα από την έρευνα του Ινστιτούτου, όταν η κουβέντα έρχεται στην απιστία. Το 10% των χρηστών του Facebook και παρόμοιων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ομολογεί ότι έχει απατήσει τον σύντροφό του με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο. Από αυτούς που τελικά υπέκυψαν στον «απαγορευμένο καρπό» της απιστίας, τα 2/3 ήταν άνδρες.

Μετά την απιστία, ακολουθούν τα προβλήματα στη σχέση. Τσακωμοί και αμφισβήτηση μεταξύ των ζευγαριών, φέρνει για το 22% το σερφάρισμα στο ίντερνετ και η ενασχόληση με το Facebook.

Τα δύο F… flirt - facebook

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς άνδρες, περιορίζονται στο αθώο φλερτ μέσω του διαδικτύου, ενώ και μία στις τρεις γυναίκες παραδέχεται ότι έχει κάνει και έχει δεχτεί ιντερνετικό κόρτε.

Όσο για τους παντρεμένους, έχουν κι αυτοί... διαδικτυακή ψυχή. Παρά τα δεσμά του γάμου, τέσσερις στους δέκα, περιηγούνται καθημερινά σε σελίδες dating και φυσικά στο Facebook.

Κι αν μετά από όλα αυτά, σκέφτεστε να διαγράψετε κρυφά το προφίλ του συντρόφου σας στο Facebook, λάβετε υπόψη ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η επισκεψιμότητα στο Facebook και τα chat rooms αναμένεται να αυξηθεί, λόγω της οικονομικής στενότητας, που θα φέρει ανάγκη περαιτέρω «φτηνής» επικοινωνίας."
http://apolitistosteki.blogspot.com/

Share on Facebook