Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Με δύο ώρες καθυστέρηση θα φύγει το Highspeed 6


ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ

Με δυο ώρες καθυστέρηση θα αποπλεύσει το απόγευμα το Highspeed 6 για αντί για 6.15 με προορισμό τη Σέριφο,τη Σίφνο και τη Μήλο. Νέα ώρα αναχώρησης, όπως τονίστηκε στο ΑΠΕ, σε συνομιλία με το κέντρο του λιμενικού σώματος, ορίστηκε η 8μμ. Αιτία αυτής της καθυστέρησης ήταν...... ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε στη μηχανή στη διάρκεια του πρωινού του δρομολογίου για Ίο και Θήρα.

Πάντως υποχρεωμένες στην καταβολή αποζημιώσεων στους επιβάτες θα είναι εφεξής οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, στις περιπτώσεις καθυστερήσεων ή ακυρώσεων δρομολογίων, μετά από σχετικό κανονισμό που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Έτσι, αν τακτικό δρομολόγιο πλοίου ή ferry boat καθυστερήσει πάνω από 90 λεπτά οι επιβάτες θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν άλλα δρομολόγια για να φτάσουν νωρίτερα στον προορισμό τους, ή να αποζημιωθούν το κόστος του εισιτηρίου τους και να μην ταξιδέψουν ή να επιστρέψουν στο λιμάνι από όπου ξεκίνησαν με έξοδα της ναυτιλιακής εταιρίας.

Η εταιρεία υποχρεούται στην παροχή γεύματος στους επιβάτες.

Αναλυτικότερα, ο κανονισμός προβλέπει αποζημίωση ποσοστού 25% επί της τιμής του εισιτηρίου στις εξής περιπτώσεις:

-ταξίδια προγραμματισμένης διάρκειας έως και 4 ωρών που καθυστερούν τουλάχιστον 1 ώρα
- ταξίδια προγραμματισμένης διάρκειας 4-8 ωρών που καθυστερούν τουλάχιστον 2 ώρες
- ταξίδια προγραμματισμένης διάρκειας 8-24 ωρών που καθυστερούν τουλάχιστον 3 ώρες
- ταξίδια προγραμματισμένης διάρκειας 24 ωρών και άνω που καθυστερούν τουλάχιστον 6 ώρες


Η αποζημίωση θα πρέπει να καταβάλλεται σε μετρητά σε περίπτωση που το ζητά ο επιβάτης.

Αν οι επιβάτες υποχρεωθούν λόγω της καθυστέρησης να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο πριν από την πραγματοποίηση του ταξιδιού τους, η εταιρία υποχρεούται σε καταβολή έως και 80 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση (για έως και 3 διανυκτερεύσεις).

Share on Facebook