Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

"Σχετικά με την Mαύρη Eργασία"


"Θα ηθελα να αναφερθω σε κατι που βιωσε η μητερα μου καθως τον τελευταιο καιρο ψαχνει για δουλεια, αφου αναγκαστηκε να κλεισει το μαγαζι της λογω κρισης.

Στην Χρυση ευκαιρια υπαρχουν αγγελιες καποιων εταιριων οι οποιες ζητουν κοσμο για τηλεφωνικες πωλησεις. Καποιες απο αυτες στην περιοχη του κεντρου (βλεπε γυρω απο την Πλ.Αττικης, Λιοσιων κτλ), λειτουργουν ως εξης.

Αφου προλαβεις και μπεις στο κτιριο οπου ...
οι πορτες τους κλειδωνουν στις 9 το πρωι και δεν επιτρεπεται η εισοδος ή η εξοδος μεχρι μια ορισμενη ωρα, ερχονται οι υπευθυνοι και λενε οτι για θα εργαστειτε σαν τηλεπωλητες αλλα θα υπογραψετε ενα χαρτι οτι κανετε ενα ωριαιο σεμιναριο σε περιπτωση που χρειαστει για το ΙΚΑ. Αυτο γινεται καθως για να σε προσλαβουν πρεπει να πετυχεις τουλαχιστον 1 πωληση. Πριν την πωληση ΔΕΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

Το αντικειμενο της "πωλησης" ειναι να πεισεις εναν πελατη που εχει βαλει μια αγγελια στη Χρυση ευκαιρια και που πουλαει ή νοικιαζει το οτιδηποτε, να δωσει στην εταιρια που εχεις παει σαν τηλεπωλητης το ποσο των 190 ευρω ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ετσι ωστε καποιος "υπευθυνος" να δει το ακινητο, αυτοκινητο κλπ και μετα να "αναλαβει" να βρει αγοραστες η ενοικιαστες.

Η μητερα μου ξεκινησε να δουλευει χωρις χρηματα φυσικα ευελπιστοντας να κλεισει μια πωληση. Απο πανω της υπηρχαν καποιοι "υπευθυνοι" οι οποιοι κοιταζαν τον κοσμο και αν σηκωνες κεφαλι εστω να κοιταξεις εξω σου ελεγαν ...μην τεμπελιαζουμε. Μιλαμε για συνθηκες Κινεζου εργατη στα κατεργα. Τελος παντων η μητερα μου οπως και καποιοι αλλοι ταλαιπωροι συναδεφοι καταφεραν και βρηκαν καποιους πελατες. Τοτε οι υπευθυνοι της εταιριας παιρναν τις αιτησεις, στοιχεια πελατων και μετα "αναλαμβαναν" αυτοι. Ως δια μαγειας ΟΛΕΣ οι αιτησεις απο ΟΛΟΥΣ τους πωλητες τελικα αποτυγχαναν, με αποτελεσμα οσοι δουλευουν να μην εχουν πετυχει την πωληση και συνεπως να μην πληρωνονται.

Τελειωνοντας και αφου η μανα μου πετυχε σε 1 βδομαδα να κανει 3 αιτησεις οι οποιες φυσικα "απετυχαν" αναγκαστηκε να φυγει χωρις φυσικα να πληρωθει.

Οι συνθηκες ηταν ως ¨εξης.... Οι πορτες ανοιγαν για 10 λεπτα και στην εισοδο σε τσεκαραν. Εξω ηταν 2-3 περιεργοι τυποι μαφια στυλ , ενω στην εισοδο 2 κοπελες ρωταγαν ποιος εισαι που πας και λοιπα. Μετα τα 10 λεπτα οι πορτες κλειδωναν. Στην βδομαδα που δουλεψε η μανα μου τους εκαναν 2 "ασκησεις" για επιθεωρηση εργασιας και τους στριμωχναν σε ενα σαλονακι για 5 λεπτα και μετα τους αφηναν. Τα κινητα για οσο διαστημα ησουν μεσα απαγορευονταν.

Τελειωνοντας θα ηθελα να πω το εξης....σκεφτειτε ποσες δωρεαν εργατοωρες εξικονομησαν αυτοι οι αλητες οχι μονον απο τη μανα μου αλλα και απο τους τοσους ανεργους που πηγαν, ειδαν , δουλεψαν και εφυγαν χωρις να παρουν ουτε ενα ευρω.

Ελπιζω αυτο να αποτρεψει καινουργια θυματα τοσο απο την πλευρα των ανεργων οσο και απο την πλευρα των ανθρωπων που πουλανε/νοικιαζουν στην ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ






Share on Facebook