Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

"Το neolaia.gr για τη δολοφονία του Σωκράτη"


Πολύ δύσκολο να γράφεις για το συγκεκριμένο γεγονός τέτοιες ώρες. Είμαι σοκαρισμένος από το συμβάν και πραγματικά δεν ξέρω τι θέλω να γράψω. Απλά ξεκίνησα το παρόν άρθρο, μόνο και μόνο γιατί πιστεύω πως είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω. Για όσους δεν ξέρουν τι συνέβη, νωρίτερα σήμερα, δολοφόνησαν το δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια.

Δολοφονία έξω από το σπίτι του. Έξω από την οικογένειά του. Στην γειτονιά του. Δεν ξέρω ποιος το έκανε. Πιθανώς να μη ...
μάθουμε ποτέ. Δεν πάει το μυαλό μου. Φαντάζομαι πως όλοι κάνουν υποθέσεις, αλλά δε νομίζω να είναι τόσο εύκολη η ιστορία. Εξάλλου, μιλάμε για ένα δημοσιογράφο από τους αγαπημένους των πολιτών, κυρίως λόγω διαδικτύου. Χωρίς φύλακες, χωρίς θωρακισμένο όχημα, ένας άνθρωπος που δεν ήταν ούτε καν 40 ετών, πατέρας ενός παιδιού δύο ετών.

Ο στόχος, πέρα από τον Σωκράτη, ήταν τα blogs, το ραδιόφωνο, η δημοσιογραφία, η δημοκρατία. Μία κοινωνία που τρομοκρατείται, δεν είναι ελεύθερη. Κρίμα για την Ελλάδα του 2010. Συλλυπητήρια στην στενή και “ευρύτερη” οικογένειά του, εύχομαι να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί. Όχι για την τιμωρία, για την Ελλάδα. R. I. P.

http://neolaia.gr





Share on Facebook