Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

"Oι 3 κατηγορίες κλεφτών και ακραία πρόταση"


"Υπάρχουν 3 κατηγορίες κλεφτών, αυτούς που τους βάζουνε φυλακή, αυτούς που δεν τους "ακουμπάει" κανείς και αυτούς που τους ψηφίζουμε για βουλευτές.
Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι μικροκλέφτες της καθημερινότητας και οι...



μικροεπιχειρηματίες οφειλέτες του ΤΕΒΕ, στη δεύτερη ανήκουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου και του ΙΚΑ και στην τρίτη οι πολιτικοί που οι ίδιοι πάντα παραγράφουν όλα τους τα αδικήματα, ακόμα και της προδοσίας.



Για την πρώτη κατηγορία δεν υπάρχει γιατριά, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που σε περιόδους οικονομικών κρίσεων παρουσιάζει έξαρση με απρόβλεπτη εξέλιξη.

Για τη δεύτερη, υπάρχει πολιτική κάλυψη στις περισσότερες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να βρίσκονται 450 περιπτώσεις ‘’επωνύμων’’ σε δικαστική εκκρεμότητα σε βαθμό, που προσβάλλει κυρίως το θεσμό της από καιρό αμφισβητούμενης Δικαιοσύνης.

Το ερώτημα που τίθεται από όλους μας είναι εάν και κατά πόσον είναι ΤΥΦΛΗ;;;



Ειδικά για την κατηγορία των πολιτικών θα αναφέρω τον ιταλό γιατρό Cesare Lombroso, ο οποίος επηρεασμένος από τη θεωρία του Δαρβίνου για τη γραμμική εξέλιξη των ειδών, δημοσίευσε το 1876 το σύγγραμμά του «Ο εγκληματίας άνθρωπος».

Κατά τη θεωρία του, οι εγκληματίες είναι άτομα τα οποία «δεν ακολούθησαν όλη την εξελικτική διαδικασία και έμειναν σε βιολογικά προγενέστερα στάδια».

Μήπως αυτό συμβαίνει και με τους πολιτικούς μας και τους τοπικούς μας άρχοντες;;

Μήπως έχουν το γονίδιο του κλέφτη που τους ωθεί στο βουλευτιλίκι, η το δημαρχιλίκι;;;

Εάν υπήρχε η δυνατότητα να ελεγχθεί η γονιδιακή δομή των υποψηφίων βουλευτών, νομαρχών δημάρχων και λοιπών αιρετών, ώστε να αποκλείονται όλοι εκείνοι που έχουν το γονίδιο του κλέφτη, η Ελλάδα θα είχε πιθανότητες να σωθεί.

Εάν υπήρχε ένα μηχάνημα ανίχνευσης αυτού του γονιδίου, όπως στα αεροδρόμια και την Ευελπίδων, τότε η Πατρίδα δεν θα είχε μπει σε τόσες περιπέτειες και τις συνέπειες να πληρώνει πάντα ο αθώος Λαός.

Στο κάτω-κάτω της γραφής όπως δοκιμάζουμε τα παπούτσια και τα ρούχα προτού τα αγοράσουμε, που στο τέλος τέλος είναι και φτηνά, δεν δικαιούμαστε να δοκιμάζουμε και τους πολιτικούς προτού τους κάνουμε κυβέρνηση και τους παραδώσουμε τα κλειδιά του εθνικού Ταμείου, από την απομάκρυνση του οποίου ‘’ουδέν λάθος αναγνωρίζεται’’;;;.

Έτσι οι πολιτικοί θα επέβαλαν άλλη νοοτροπία παντού και στη δικαστική λειτουργία και έτσι θα υπήρχε αδιαμφισβήτητα απόδοση πραγματικής Δικαιοσύνης.

Αυτό το ουτοπικό σενάριο που είναι στο μυαλό του κάθε Έλληνα, θα δημιουργούσε μια πραγματικά ευνομούμενη Πολιτεία.



ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ



Μέσα σε όλα τα ανούσια realities, που παρακολουθούμε στην τηλεόραση, ένα θα ήταν σημαντικό και ουσιώδες. Η ‘’στιγμή της Αλήθειας’’ για υποψηφίους σε απευθείας μετάδοση.

Την προεκλογική περίοδο να υπόκεινται σε αυτό το τεστ Αλήθειας, για να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που ζητάνε να μας σώσουν!!!

Έτσι οι υποψήφιοι θα είναι πολύ πολύ προσεκτικοί και πολύ πολύ σίγουροι για την ακεραιότητά τους, πριν τη υποβολή της υποψηφιότητάς τους με ορατό τον κίνδυνο της δημοσιοποίησης των ενδόμυχων σκοπών τους.

Το τίμημα της βουλευτικής έδρας θα πρέπει να έχει το αντίστοιχο βαρύ αντίτιμο και οι ίδιοι οι υποψήφιοι να το ζητάνε."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ



Share on Facebook