Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Σχετικά με "Ενα σοβαρό θέμα με την εξέταση της αμνιoπαρακέντησης"


"Σχετικά με το σχόλιο :
"Κάποτε, η προγεννητική και περιγεννητική θνησιμότητα έφτανε το 30% των πιθανών γεννήσεων. Σήμερα, με τη βοηθεια όλων των εξετάσεων προγεννητικού ελέγχου έχει πέσει στο 2-3%. Υποθέτω, ότι σε αυτό δε βοήθησε η πίστη μας στο Θεό. Και στην τελική, αν παρελπίδα γεννήσετε ένα μωράκι με Σύνδρομο Down, ψάξτε το...

Θεό, να του ζητήσετε ευθύνες. Αυτά, για να προσέχουμε τι λέμε, αλλά και τι δημοσιεύουμε, φίλε troktike"
που δημοσιεύσατε σαν απάντηση στο θέμα της αμνιοπαρακέντησης, είναι ότι πιο άθλιο έχω διαβάσει στο blog σας τον τελευταιο καιρο. Και σας ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι καμιά "θεούσσα" που θέλει να το παίξει ηθική.
Φίλε λες ότι η θνησιμότητα έπεσε στο 2-3%, μας λες πόσο αυξήθηκαν οι εκτρώσεις? Λόγω της έγκαιρης πρόγνωσης οποιασδήποτε ανωμαλίας πολλοί καταφεύγουν στην έκτρωση, ο καθένας για τους λόγους του. ’ρα δεν μιλάμε για μείωση της θνησιμότητας γιατί τα μωρά που γεννιούνται στο σύνολο δεν αυξάνονται κατά πολύ. Βεβαίως και σε ορισμένες περιπτώσεις ο προγεννητικός έλεγχος σώζει ζωές αλλά μην ξεχάς και πόσοι καταφέυγουν στη διακοπή της κύησης.
Στο θέμα με το Σύνδρομο Down είναι άθλιο να αναζητάς ευθύνες. 1000 εξετάσεις να κάνεις δεν πρόκειται να αλλάξεις κάτι αν το μωρό αντιμετωπίζει κάποια γενετική ανωμαλία. Ευθύνη γιατί? Για κάτι που δεν ευθύνεται κανείς?
Εκτός αν έχεις αποφασίσει εκ των προτέρων ότι αν το παιδί δεν είναι υγιές τότε να μην γεννηθεί καθόλου. Δικαίωμά σου είναι. Αλλά μη νομίζεις μία εξέταση λύνει όλα τα προβλήματα. Την κάνουμε και ξεμπερδέψαμε...
Μακάρι όλα τα μωρά να γεννιούνται υγιή και να έιναι γερά για μια ζωή"

Αναγνώστης
---------------------------------------------------------------------------------
"Σαφως και ειναι προτιμωτερο να γινεται εκτρωση απο το να ερχεται στον κοσμο ενα παιδι που θα ξεπερασει με δυσκολια τα 10 χρονια ζωης ή θα ζει παντοτε με φοβερα οδυνηρες ασθενειες..Ας ξυνπησουμε λιγο...Δηλαδη ειναι ηθικο να γεννιεται ενα παιδι το οποιο θα χρειαζεται συνεχως αιμοκαθαρση κλπ και θα υποφερει και οχι να σταματαται η αναπτυξη κυτταρων στον πρωτο,αντε δευτερο μηνα εγγυμοσυνης?"
Αναγνώστης
--------------------------------------------------------------------------------
"Δυστυχώς, από την αρχική καταχώρηση και τις απαντήσεις που την ακολούθησαν, είναι προφανής η έλλειψη σωστής πληροφόρησης σχετικά με την επέμβαση αλλά και ο "αποκλεισμός" των γονιών από τη λήψη απόφασης. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, τίποτα στην ιατρική δε θα έπρεπε να "ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ" εκτός από τη σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση από ειδικούς για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αμνιοπαρακέντησης καθώς και τις εναλλακτικές διαγνωστικές μεθόδους, ώστε το ζευγάρι να λάβει μία συνειδητή απόφαση."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook