Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Oμιλία Σαχινίδη για τη "Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος"


"ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΞΙΣΩΣΗ - ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ"

"Από τη στιγμή, κύριοι συνάδελφοι που προηγήθηκε καταδικαστική απόφαση και υπάρχει και επιστολή η οποία έχει σταλεί από την αρμόδια Επίτροπο, η Κυβέρνηση δεν είχε την πολυτέλεια, δεν είχε την άνεση να προχωρήσει, παρά του ότι το ζήτησε - και το τονίζω αυτό - σε μια σταδιακή εξίσωση των ορίων. Ζητήσαμε...



...ένα εύλογο χρονικό διάστημα πάνω από πενταετία, αλλά δεν μας δόθηκε αυτή η δυνατότητα διότι μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών έπρεπε να γίνει ουσιαστικά άμεσα. Γι’ αυτό και πάρθηκε η απόφαση να μεσολαβεί μια τριετής περίοδος μέσα από την οποία θα πραγματοποιηθεί η εξίσωση."

"Σ’ ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα, είτε τις προτάσεις που κάνατε για τους ένστολους, είτε τις προτάσεις που κάνατε για όσους βρίσκονται στα βαρέα και ανθυγιεινά και την πρόταση που έγινε από αρκετούς συναδέλφους αναφορικά με το πώς θα μπορούσαμε να προστατεύσουμε τις μητέρες, θα εξετάσουμε την πρόταση να αυξήσουμε την γονική άδεια και θα τοποθετηθούμε στην Ολομέλεια."

Share on Facebook