Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

"Παράπονα για Rockwave στο Terra Vibe"


"Από που να ξεκινήσω για την περίφημη (λέμε τώρα) συναυλία Rockwave:

1. Χώρος άθλιος και να μην έχεις ένα μέρος να καθίσεις να ξεκουραστείς τόσες ώρες. Οι άνθρωποι να κάθονται κάτω σαν τα ζώα. Για να κάτσεις σε έναν πάγκο πρέπει να πληρώσεις VIP εισιτήριο των 95 ευρώ για μία ημέρα ...
(Οικονομική κρίση έχουμε ε?). Οι υπόλοιποι δεν δικαιούνται τίποτα περισσότερο από το να κάτσουν κάτω. Σε άλλους χώρους έχεις την δυνατότητα επιλογής: γουστάρεις να χορεύεις δίπλα στην σκηνή ή να αράξεις πίσω και να κάθεσαι, το κάνεις. Εδώ η επιλογή σου είναι ή VIP 95 ευρώ εισιτήριο σαν άνθρωπος ή 60 ευρώ για να κάθεσαι χάμω. Έναν πάγκο ρε διοργανωτές για τον κόσμο, μια μικρή κερκίδα, κάτι τέλος πάντων, τι ξεφτίλα ήταν αυτό εχθές? Έτσι διοργανώνετε συναυλίες εσείς?

2. Ήχος χάλια, τουλάχιστον στην αρχή με τα 2-3 πρώτα συγκροτήματα. Μετά έφτιαξε, αλλά πάνω από την μισή συναυλία έφυγε έτσι.

3. Ασφάλεια μηδέν. Έψαχναν στην είσοδο για φωτογραφικές μηχανές αλλά για βεγγαλικά, καπνογόνα κτλ τίποτα. Εχθές άναψαν τουλάχιστον 2 φορές στην συναυλία. Και κανείς δεν πήγε να τους σταματήσει. Φαίνεται ότι για τους διοργανωτές το να τραβήξεις φωτογραφίες είναι πιο επικίνδυνο από το να θέσεις σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των υπολοίπων ανθρώπων ή να προκαλέσεις φωτιά (μέσα στο δάσος ήμασταν).

4. Πάρκιν είχε αλλά για να βγεις και να φύγεις από εκεί θέλεις περίπου 1+ ώρα. Υπάρχει περίπτωση να κάνεις και περισσότερο όπως έτυχε σε φίλους σε προηγούμενη συναυλία όπου έκαναν ένα 2ωρο να επιστρέψουν (και για αντίστοιχους λόγους δεν ξαναπατάνε εκεί για συναυλία).

Παραβλέποντας όλα αυτά τα τεχνικά πάμε στο μουσικό κομμάτι της συναυλίας όπου τα 2 μεγάλα συγκροτήματα οι Faithless και οι Black Eyed Peas φρόντισαν να ολοκληρώσουν δυστυχώς την άσχημη εικόνα. Ο τραγουδιστής των Faithless είχε για κακή μας τύχη εχθές χάλια φωνή (κρυωμένος? δεν του έβγαινε? ποιος ξέρει?) με αποτέλεσμα να απογοητεύσει. Σκηνικά ήταν άψογος και πολύ κινητικός με τρομερή ενέργεια αλλά χωρίς φωνή τι να το κάνεις?

Και το χειρότερο όλων, οι περίφημοι Black Eyed Peas έπαιξαν λιγότερο από μιάμιση ώρα (όπως είχε ανακοινωθεί). Για περισσότερο από 20 λεπτά (χρονομετρημένα) έφυγαν στην μέση της συναυλίας από την σκηνή και ανέβηκε ένας dj στην σκηνή και έπαιζε μουσική εκείνος. Κοινώς πληρώσαμε για συναυλία και ακούγαμε κάποιον να αλλάζει CD για 20+ λεπτά! Και υπήρχαν αρκετά δικά τους τραγούδια που δεν τα είπαν, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία του τι να έπαιζαν. Και στο τέλος παρά τα χειροκροτήματα και τα σφυρίγματα του κόσμου, δεν ξαναβγήκαν στην σκηνή (έπαιξαν τελευταίοι οπότε δεν υπήρχε δικαιολογία για περιορισμένο χρόνο). Έτσι καθαρός χρόνος συναυλίας μαζί τους ήταν μόλις 1 ώρα. Έτσι παρά το ότι η Fergie ήταν καταπληκτική στην σκηνή και είπαν πολλά ωραία τραγούδια, τελικά το όλο θέμα μου άφησε μια πικρή γεύση.

Όταν σε τέτοιες οικονομικές εποχές πληρώνεις 60 ευρώ εισιτήριο για μία ημέρα (+ βενζίνη + Αττική οδός + διόδια), πρέπει ο άλλος να σέβεται τα λεφτά σου.
Και εχθές αυτό δεν έγινε. Μέχρι στιγμής είναι ίσως η χειρότερη διοργάνωση που έχω πάει ποτέ μου. Φέτος πήγα σε αρκετές συναυλίες με καλύτερη μέχρι στιγμής αυτή του Βilly Idol + Stranglers που τα έδωσε όλα και τραγουδούσε συνεχώς (σε μεγάλη ηλικία) για μιαμιση ώρα με 38 ευρώ εισιτήριο. Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της συναυλίας του Billy Idol λοιπόν γιατί μας προσέφεραν εκπληκτικό θέαμα με λογική τιμή. Από εδώ και στο εξής εγώ προσωπικά θα την έχω ως πρότυπο για να κρίνω τις άλλες (και σε τιμή και σε ποιότητα).

Αυτά συνέβησαν λοιπόν αγαπητέ τρωκτικέ, και μιας και είδα ότι δημοσίευσες φωτογραφίες από την συναυλία είπα να σου στείλω και εγώ μια ενημέρωση για το τι έγινε εχθές μιας και ήμουν σχεδόν αγανακτισμένος."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


----------------------------------
Αν δε σου αρέσει απλά μη ξαναπάς,μη μουρμουράτε όλοι σας σαν 100 χρονών. Και γω πήγα στους rammstein και όντως ειναι πολυ ηλίθιο το ότι δεν εχουν καρέκλες,βέβαια απο ήχο τουλάχιστον στη συγκεκριμένη συναυλία ήταν πολύ καλός, τι θέλεις τώρα;πάρε απόφαση ότι είσαι στην Ελλάδα και θα είναι μια ζωή καφενείο.
-------------------------------------------------------------------------------------

"Καλά ρε μεγάλε. Που νομίζεις οτι πας; Στο μέγαρο μουσικής; Έχεις πάει σε πολλά φεστιβάλ και έχεις δεί καρέκλες; Και τουλάχιστον ο συγκεκριμένος χώρος έχει ακόμα και εστιατόριο. Αν ήθελες μπορούσες να κάτσεις εκεί. Όσο για την φωνή του Maxi Jazz και να ήταν χάλια η φωνή του όπως λές ήθελες να μην βγούν καθόλου; Μετά θα παραπονιόσουν γιατί δεν βγήκανε. Για να μην σχολιάσω για τον dj στους Black Eyed Peas. Αυτός ο κάποιος ήταν ο will i am των BEP. Έλεος. Άμα δεν ξέρεις κράτα τα π! αράπονα για σένα."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------
"1. Ο χώρος είναι από τους ομορφότερους συναυλιακούς! Εμείς που πηγαιίνουμε επι χρόνια, καθόμαστε κάτω σαν τα ζώα όπως λέτε, κατασκηνώνουμε, αράζουμε, ξαπλώνουμε. Δεν ήρθατε κύριε σε κάποιο στάδιο! Ήρθατε στο Terra Vibe Park που επί 6 χρόνια φιλοξενεί με τον ίδιο τρόπο συναυλίες και φεστιβάλ από τα καλύτερα στην Ελλάδα! Το πάρκο προσφέρει πολύ περισσότερα από τα στάδια όπου γίνονται συναυλίες στην Ελλάδα. Και αν βλέπατε ποτέ κάποιο βίντεο από φεστιβάλ μουσικής στο εξωτερικό, θα καταλαβαίνατε ότι παντού έτσι είναι διαμορφωμένοι οι χώροι. Απλά οι Έ! λληνες είναι πολύ ντίβες τελικά.

2. Ήταν χαλιά?! Μάλλον μας κοροιδεύετε. Αυτό είναι καθαρά υποκειμενική άποψη. Εκτός απο αυτό, λίγο να έιχατε ενημερωθεί θα ξέρατε οτι ο Κ. Βήτα δεν ειναι συγκρότημα....

3. Ο καθένας μπορεί να κρύψει οπουδήποτε το "βεγγαλικό". Συγγνώμη που δεν έψαξαν και τις τσέπες σας.

4. Σε τι φταίει η διοργάνωση ή ο χώρος για την αργοπορία; Καθιστά αυτό τη συναυλία χάλια;
Τι να κάνουμε αν ΟΛΟΙ πάνε να φύγουν την ίδια στιγμή; Προτείνω να κάνετε διαμαρτυρία και να στείλετε επιστολή στον Δήμο Μαλακάσσας να ανοίξει έναν έξτρα φαρδύτερο δρόμο για να φεύγετε πιο γρήγορα.

Ο Mazi Jazz τραγουδιστής των Faithless είχε την κανονική φανταστική φωνή του. Αλλά προφανώς δεν έιχατε ακούσει ποτέ. Αν σας φάνηκε κρυωμένος, τι να πώ....

ΟΙ Black Eyed Peas απο την άλλη έκαναν πολύ καλό live και το λεω αυτό παρόλο που δεν είμαι θαυμαστής τους. Επίσης, για να δείτε πως ούτε εσείς είστε, ας σας ενημςρώσω οτι ο Dj που ανέβηκε και έπαιζε στην σκηνή, ήταν ο Will.I.Am. Μέλος των Black Eyed Peas...."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ




Share on Facebook