Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Άνοιξαν οι πρώτοι λογαριασμοί για την υπόθεση SIEMENS


ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Άνοιξαν οι πρώτοι 25 λογαριασμοί φυσικών προσώπων και πέντε επιχειρήσεων, από τους συνολικά 59, που σχετίζονται με τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens. Το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει είναι ότι μέχρι στιγμής, αν και διακινήθηκαν τεράστια ποσά από μαύρα ταμεία, δεν...



... καταλήγει η έκθεση σε πλήρη συμπεράσματα ως προς την αρχική προέλευση και την τελική διάθεση των χρηματικών μέσων, ούτε αναφέρονται ως παραλήπτες ενδιάμεσοι ή τελικοί, πολιτικά πρόσωπα.

Η πενταμελής ομάδα εργασίας της Τράπεζας Ελλάδος δηλώνει αδυναμία να αναζητήσει παραστατικά που υποστηρίζουν συναλλαγές, οι οποίες εμφανίζονται σε λογαριασμούς που τηρούνται σε τράπεζες εξωτερικού.

Στα πρόσωπα τα οποία ελέγχθηκαν και καταγράφονται λεπτομερώς οι λογαριασμοί τους αναφέρονται πολύ μεγάλες καταθέσεις στελεχών του ΟΤΕ (Γ.Σκαρπέλης, Κων.Γκόγκας, Αθ.Γρεβενίτης, Χρ.Καζαντζής) μέχρι και 3,8 εκ ευρώ, αλλά και στελεχών της Siemens που είναι ήδη κατηγορούμενοι.

Ενδεικτικά ποσά που διακινήθηκαν, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να είναι ευκρινές από πού προήλθαν και πού εστάλησαν: Ηλίας Γεωργίου, στέλεχος Siemens- 13,7 εκ ευρώ, Διονύσης Δενδρινός, στέλεχος Siemens- 43.571.874 εκ ευρώ, Γεώργιος Καλδής, επιχειρηματίας-14,8 εκ ευρώ, Αλέξανδρος Λέτσας, επιχειρηματίας, 25,9 εκ ευρώ.


Share on Facebook