Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

"Ο "Μεγάλος Αδελφός" στους δρόμους της Αυστραλίας!"


"Αν οι προθέσεις του δήμου Μελβούρνης γίνουν πράξη, στο μέλλον τίποτα δεν θα περνά απαρατήρητο.
Όλα θα τα καταγράφουν κάμερες. Συγκεκριμένα ο Δήμος Μελβούρνης προτίθεται να επεκτείνει τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι 54 κάμερες, που έχει στο κέντρο της πόλης και χρησιμοποιούνται από την αστυνομία σε περιπτώσεις εγκληματικών πράξεων, ώστε να συμβάλλουν στη σύλληψη...

μεγαλύτερου εύρους παρανομιών. Αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνει ακόμη και παραπτώματα, όπως να κυκλοφορεί ο σκύλος χωρίς λουρί ή να πετάξει κάποιος το χαρτί της καραμέλας στο πεζοδρόμιο, την τσίχλα του ή το αποτσίγαρο του.

Εκτιμάται, όμως, ότι μία τέτοια εφαρμογή, θα είναι απωθητική για τους πολίτες που επισκέπτονται το κέντρο, δεδομένου ότι θα τους δημιουργεί την αίσθηση ότι η κάθε κίνησή τους παρακολουθείται. Υπάρχει, επίσης, το ερωτηματικό κατά πόσο θα λειτουργούν πλέον οι κάμερες για την προστασία των πολιτών, ο αρχικός λόγος για τον οποίο στήθηκαν, όταν "κατασκοπεύουν" και την παραμικρή τους κίνηση.

Η Χέλεν Βέρζι, Επίτροπος της Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων σημειώνει ότι υπάρχει κίνδυνος το κοινό να αντιπαθήσει τις κάμερες που μέχρι τώρα υποτίθεται ότι ήταν εκεί για να του εξασφαλίσουν την προστασία του.

Η δημοτικός σύμβουλος Τζένιφερ Κάνις, δήλωσε σχετικά ότι οι νέες "εξουσίες" που θα δοθούν στις κάμερες θα είναι μόνο για να αποτρέψουν ακόμη και μικρές παραβάσεις."
http://apolitistosteki.blogspot.com/

Share on Facebook