Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Συνέχεια για το "Φεύγουν οι οικονομικοί μετανάστες"


"Συγγνώμη που θα φανεί ίσως ρατσιστικό αυτό που θα πω... αλλά το ότι φεύγουν οι οικονομικοί μετανάστες δεν πρέπει να μας συγκινεί καθόλου. Τους υποδεχθήκαμε... όπως κανένας άλλος λαός και αυτό είναι αλήθεια όσο και αν δεν την παραδέχεται κανείς τους (ναι δυστυχώς και με πολλά παρατράγουδα αλλά δεν ήταν και τα καλύτερα παιδιά οι περισσότεροι τους, για να τα βάλεις έτσι στην οικογένειά σου) αλλά αυτή τη στιγμή βουλιάζει το καράβι... και αν κάποιος το εγκαταλείπει πρώτος είναι αυτός που επιβιβάστηκε τελευταίος... Αυτός που γεννήθηκε πάνω στο καράβι δεν ξέρει που αλλού να πάει και αν είναι να βουλιάξει μαζί του θα βουλιάξει, παλεύοντας μέχρι την ύστατη στιγμή για να το σώσει! Ο Έλληνας ξέρει τι θα πει ο όρος οικονομικός μετανάστης και αν δεν ξέρουν τα παιδιά μας ξέρουν οι παλαιότεροι!

Δεν είναι εύκολο να φεύγεις από την χώρα σου, αλλά όταν φεύγεις από την ξένη χώρα αυτό δεν είναι πρόβλημα για την χώρα που φεύγεις. Ούτε χαρά μπορεί να χαρακτηριστεί γιατί θα ήταν απάνθρωπο, αλλά μπορεί να χαρακτηριστεί ως ελπίδα για το μέλλον... ας ξαναεπιστρέψει στην οικοδομή ο Έλληνας, ας ξαναεπιστρέψει στον τουρισμό ο Έλληνας... δεν έφυγε γιατί ήταν τεμπελχανάς και ξαφνικά έμαθε να δουλεύει στο γραφείο, έφυγε γιατί ο οικονομικός μετανάστης δούλευε για τα μισά λεφτά έχοντας το 1/100 των εξόδων του Έλληνα.

Τώρα ήρθε η ώρα να γυρίσουμε στα παλιά μήπως και σωθούμε (αν και το βλέπω δύσκολο). Αυτοί που πρόλαβαν και φτιάξανε οικονομίες από τον φιλέσπλαχνο Έλληνα, που δεν ξεχνάνε στην πρώτη ευκαιρία μερικοί να βρίζουν, είναι ευπρόσδεκτοι αν θέλουν να βοηθήσουν να σώσουμε μαζί το καράβι... ή να βουλιάξουν μαζί του. Μην ξεχνάνε όμως ότι αυτός ο λαός που στα 190 χρόνια σύγχρονης ιστορίας ψευτοευτήχησε το πολύ τα 15 και παρόλα αυτά μπόρεσε και έδωσε (οι περισσότεροι, όχι όλοι) από το κομπόδεμά του, αν κάτι τον αγγίζει, ήταν και είναι η ρημάδα η πατρίδα του, παρά τα φαρμάκια που τον έχει "κεράσει"... και αυτή θέλει να σώσει για τα παιδιά του, γι αυτή νοιάζεται τώρα... ΓΙ ΑΥΤΗ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ. Γιατί όσο και αν ακούγεται πατριωτικό (και για κάποιους γρήγορους στην κρίση εθνικιστικό και ρατσιστικό), δεν έχω ξανακούσει μετανάστη τουρίστα ή οποιονδήποτε ξένο να είναι τόσο δεμένος με την χώρα του όσο... ο Έλληνας. Και έχω γνωρίσει πολλους!"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
------------------------------------------------------------------------------------
"Όσο και να μην θέλεις να ακουστείς σαν ρατσιστής..ακούστηκες!!!Δεν είναι όλοι οι μετανάστες ίδιοι ξέρεις.Ανήκω και εγώ σε μια οικογένεια οικονομικών μεταναστών και ο λόγος που ήρθαμε εδώ είναι για να βρούμε ένα καλύτερο μέλλον και όχι για να κλέψουμε τις δουλειές των Ελλήνων όπως λες. Ηρθαμε εδώ για να ζήσουμε μια καλύτερη και τίμια ζωή, βγάζοντας το χαρτζιλίκη με τον ίδιο κόπο και τον ίδιο ιδρώτα που τον βγάζετε και εσείς. Δεν ήρθαμε ούτε για να κλέψουμε, ούτε για να λεηλατήσουμε, ούτε για να σκοτώσουμε. Αντιθέτως ήρθαμε να ζήσουμε πολιτισμένα και τίμια απλά αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.όσο για το ότι μας είναι πιο εύκολο να φύγουμε από την Ελλάδα καθώς δεν θεωρείτε η πατρίδας μας όπως λες.ΜΕΓΑ λάθος. Όλη μου την ζωή την έζησα εδώ, από μωρό παιδί, μεγάλωσα με την ελληνική νοοτροπία και παιδεία..η μόνη πατρίδα που έχω δει είναι η Ελλάδα.αυτήν αισθάνομαι για πατρίδα μου και όσο απίστευτο και να σου φαίνεται πονάω για αυτήν και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται όπως και όσο ακριβώς πονάς και εσύ. Μπορεί να σου φαίνεται ψέμα ή ότι απλά δεν γίνεται αυτό.πιστεψέ με όμως.αυτή είναι η αλήθεια για μένα και για πολλά άλλα παιδιά σαν εμένα..που ζούν, αγαπούν και θεωρούν την Ελλάδα ως και την δική τους πατρίδα. Για αυτό καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς..."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook