Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

"κυνήγι μαγισσών" οι αποκαλύψεις στη Γαλλία


ΛΕΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν κατήγγειλε σήμερα το "κυνήγι μαγισσών" και τη "συστηματική επιχείρηση αποσταθεροποίησης" μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις παράνομες πολιτικές χρηματοδοτήσεις που φέρεται ότι δέχθηκε το 2007 ο υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ για τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Φιγιόν έκανε...
αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο Σαρκοζί αντιμετωπίζει με το σκάνδαλο Βερτ-Μπετανκούρ την πιο σοβαρή πολιτική κρίση από την αρχή της θητείας του το 2007, κυρίως μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες επωφελήθηκε από παράνομη χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ για την προεδρική του εκστρατεία.

Ο ιστότοπος Mediapart δημοσίευσε μία συνέντευξη της πρώην λογίστριας της κληρονόμου της εταιρείας καλλυντικών L'Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ σύμφωνα με την οποία ο Ερίκ Βερτ έλαβε ως ταμίας του δεξιού κόμματος UMP το ποσό των 150.000 ευρώ σε μετρητά για να χρηματοδοτήσει την άνοιξη του 2007 την προεδρική εκστρατεία του Σαρκοζί.

Share on Facebook