Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Τουριστικές επιχειρήσεις: Αντιδράσεις για την παρακράτηση φόρου 8% στην παροχή υπηρεσιών


ZHTOYN ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Καίριο πλήγμα στην όποια ανάπτυξη και ασφυξία (και) στις τουριστικές επιχειρήσεις θα επιφέρει η παρακράτηση φόρου 8% επί των τιμολογίων παροχής υπηρεσιών, όπως αυτή προβλέπεται στο σχέδιο νόμου για την «Αποκατάσταση Φορολογικής...



...Δικαιοσύνης και Αντιμετώπιση Φοροδιαφυγής», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

«Σε μια περίοδο όπου η ρευστότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη και η οικονομική κρίση σε πλήρη εξέλιξη, οι επιχειρήσεις καλούνται να «παρέχουν» ατόκως για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, ένα σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών τους στο Κράτος, αντί να το χρησιμοποιήσουν για επενδύσεις, αφού βεβαίως πρώτα έχουν εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Την αντίθεσή τους εξέφρασε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής, σε κοινή τους επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Υφυπουργό, Φ. Σαχινίδη. Οι δύο φορείς ζήτησαν την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς.

http://www.agelioforos.gr


Share on Facebook