Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

"Piazza Fontana Πατήσια μια βόμβα δρόμος"


"Οι ευαισθησίες τους έπιασαν τους φασίστες για το χαμό του δεκαπενταχρονου Αφγανού στα Πατήσια μετα από εκρηξη βόμβας. Αυτοι που βριζουν και κατηγορούν συνεχως τους μετανάστες, αυτοι που ποτε δεν εβγαλαν αχνα για τους θανάτους μεταναστών στα συνορα, για τους βασανισμούς και τους θανάτους στα α.τ., αυτοι που δε διστάζουν να...


μαχαιρωνουν αριστερούς και μεταναστες τωρα έγιναν οι πιο ενθερμοι υποστηριχτές τους …… πολιτικό οφελος να υπάρχει και η κάθε κολωτουμ! πα είναι θεμιτή.

Μαζι και τα ευαίσθητα ΜΜΕ των οποιων οι πληροφορίες αλλάζουν πιο γρηγορα και από τις θέσεις του Καρατζαφερη. Ετσι ενώ στην αρχή το χτύπημα με βεβαιότητα αποδιδόταν στην «συνομωσια πυρήνων της φωτιάς» λέγοντας πως ο μηχανισμος μοιάζει με αυτους που χρησιμοποιει η συγκεκριμένη οργανωση εν τελη αποδεικνύεται (πραγμα στο οποιο συνέβαλε και η ανακοίνωση της «συνομωσιας» οπου ξεμπροστιάζει με οσα λεει και τους ρουφιανοδημοσιογραφους) ότι όχι μόνο δεν είναι σαν αυτους που χρησιμοποιεί η σ.π.τ.φ. αλλα μοιάζει με αυτούς που ειχαν χρησιμοποιηÎ! �εί σε χτυπήματα εναντίων αντιεξουσιαστικων στεκιών, συγκεκριμένα η «το βημα» αναφερει «Εκείνο που θεωρούν άξιο ειδικής μελέτης οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι γαλβανιζέ σωλήνας ύδρευσης γεμάτος με εκρηκτικά είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις 5 Ιουλίου 2009 και στις 24 Νοεμβρίου 2009 με στόχο δύο στέκια αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη. Για αυτήν την επίθεση δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης». Εν τέλη την επιθεση αναλαμβάνει το «Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο», αν και η γνησιότητα της προκήρυξης δεν ε! ίναι ακομα σίγουρη.

Τέτοια τυφλά χτυπήματα δεν είναι η πρώτη φορα στην ιστορία που γινονται από ακροδεξιούς παρακρατικους. Χαρακτηριστικό είναι το παραδειγμα της Ιταλίας οπου παρακρατικοί έβαζαν βομβες σκοτώνοντας αθώους και επειτα κατηγορούσαν τους αριστερούς. Αυτή η τακτικη ονομάζεται στρατηγικη της εντασεις και χρησιμοποιηθηκε για να πλήξει τα μαζικα προλεταριακά κινηματα της εποχης, θέλοντας να στρεψει την κοινωνία προς τον συντηρητισμό να δημιουργησει αρνητικό κλιμα προς οσους αγωνιζονται και να φανει το αίτημα για περισσοτερη ασφάλεια πιο επιτακτικό από ποτε. Επίσης με τη στρατηγική της εντασης μεγαλο μερος των αριστερών για λόγους προστασίας των κινηματων απο τα χτυπηματα του κράτους και του παρακράτους βγηκαν στην παρανομία και αναβαθμίστηκαν επιχηρησιακα πραγμα το οποιο μετέφερε το πεδιο της συγκρουσης με το κρατος από το πολιτικό στο επιχειρησιακό επίπεδο, πραγμα το οποια σαφως συμφέρει το κρατος λογω της υπεροπλίας του."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Share on Facebook