Τρίτη 11 Μαΐου 2010

"Γεώργιος ο Μέγας!"


"Εδώ και κάτι μήνες απο την αρχή αυτής της ιστορίας με τα οικονομικά της χώρας, ο αξιαγάπητος πρωθυπουργός διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία οτι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Και ίσως...



να έχει δίκιο. Εστω οτι είμαστε.
Θα ήθελα να παρατηρήσω 2 πράγματα

Α. Ο κύριος πρωθυπουργός με πιανού το μέρος είναι? Είναι με το δικό μας η είναι με των άλλων? Αν είναι με το δικό μας γιατί δεν προσπαθεί να εμψυχωσει λίγο το "στρατό" του δίνοντας μια εστω και ισχνή ελπίδα οτι θα τα καταφέρουμε? Το μόνο που βλέπω είναι ψυχρές ανακοινώσεις "μέτρων"(δηλαδή εντολές για το ποιά θα είναι η επόμενη "διμοιρία" που θα πάει στην πρώτη γραμμή για σφάξιμο) και κούφιες απειλές προς τον αντίπαλο(δηλ. τους κερδοσκόπους, οι οποίοι προφανώς τον γράφουν κανονικότατα).

Β. Αν είμαστε σε πόλεμο τότε τον έχουμε ήδη χάσει, μιάς και με όλα αυτά που πρέπει να πληρώσουμε νικητές δέν μας λές με την καμία. Ισως τελικά η μόνη μάχη που έδωσε ο γιωργάκης είναι αυτή που αφορά την παράδοσή μας στον εχθρό.
Και αυτό γιατί καθότι φαίνεται αυτή εκτελείται ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ. Μα θα πει κανείς αφου γλιτώσαμε την χρεωκοπία, αρα κάτι κερδίσαμε. Κι όμως. Θα θέσω το εξής ερώτημα: Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει αυτή τη στιγμή πως άμα μας ζητήσει το ΔΝΤ να αρχίσουμε να πουλάμε τα πάντα, ακόμα και σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, για να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου θα πει καμιά κυβέρνηση όχι? Ε? Ιδίως η σημερινή κυβέρνηση που κάθε κόκκινη γραμμή που θέτει καταρρέει την επόμενη μέρα είναι έτοιμη να δώσει και τα σώβρακά μας.

Εκτιμώ πως αν ο γιωργάκης καλλιεργεί αυτό τοκλίμα για να πέράσει στην ιστορία, το έχει πετύχει. Και ας κρίνει ο καθένας πώς θα τον θυμάται. Γεώργιος ο Μέγας? Η Γεώργιος ο Αχρηστος? Η ιστορία αυτής της χώρας έχει ανοίξει καινούργιο κεφάλαιο και οι σελίδες του γεμίζουν κάθε μέρα. Κι εδώ νοιώθω προσωπικά ένα καθήκον. Όπως οι παππούδες μου και οι γιαγιάδες μου μου λέγανε τις ιστορίες με αυτά που τραβήξανε στην κατοχη και στον εμφύλιο, έτσι κι εγώ να θυμάμαι για πάντα το σήμερα και τα πρόσωπα που σηματοδότησαν την εποχή μου και να μπορώ να απαντήσω κάποτε όταν χρειαστεί να πώ στα εγγόνια μου τί είναι το χρέος και γιατί χρωστάνε ακόμα. Κι εγώ θα τους θυμάμαι κάπως έτσι:
Σημίτης Κ. ο Υπουλος,
Παπαντωνίου Γ ο απατεώνας,
Καραμανλής Κ ο αχρηστος,
Αλογοσκούφης Γ. ο ψεύτης,
Παπανδρέου Γ. ο ...............,
Παπακωνσταντινου Γ. ο ................,

Ο καθένας μας θα κάνει την δικιά του εκτίμηση. Το αύριο θα δείξει...."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook