Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

"Σιωπηλή διαμαρτυρία που θα γίνει στισ 26/6 στις 20:00 σε όλες τις πολεις της Ελλάδας"



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ

"Τον τελευταίο καιρό, έχει ακουστεί ότι κάποιοι φοιτητές προτίθενται να δηλητηριάσουν αδέσποτα σκυλιά της πανεπιστημιούπολης. Σήμερα τα ξημερώματα οι απειλές έγιναν πράξη με τη δηλητηρίαση των σκύλων που ζουν στο χώρο της Δουρούτης.
Κατανοούμε το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα από τη συνύπαρξη ανθρώπων και αδέσποτων σκυλιών στο χώρο...
Ας αναρωτηθούν όμως οι φοιτητές αυτοί αν η δηλητηρίαση μπορεί να οδηγήσει σε μια πολιτισμένη, ανθρωπιστική και ευρωπαϊκή λύση για το θέμα των αδέσποτων και αν είναι «λύση» που ταιριάζει μέσα σ'ένα ανώτατο πνευματικό ίδρυμα και σε μελλοντικούς επιστήμονες.
Υπενθυμίζουμε ότι η δηλητηρίαση ζώων είναι ΠΡΑΞΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΔΕΙΛΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 3170/2003. Με βάση το νόμο αυτό ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ.
Εμείς ως ομάδα που ενδιαφέρεται για την προστασία των ζώων στην πανεπιστημιούπολη θα επιδιώξουμε συνεργασία με τη διοίκηση του ιδρύματος, ώστε να βρεθεί μια οριστική λύση για το θέμα των αδέσποτων, σαν αυτή που έδωσε ένα άλλο ελληνικό πανεπιστήμιο, το πανεπιστήμιο Πάτρας, όπου λειτουργεί καταφύγιο ήδη από το 1996.
Ζωοφιλική ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
(ομάδα υπό ίδρυση)."


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook