Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Μέρα Κρίσης Νο4


Πορτογαλία και Βραζιλία παλεύουν για την πρώτη θέση του έβδομου ομίλου, η οποία ενδεχομένως να φέρει στον δρόμο τους την… Ισπανία, η οποία θα παλέψει με την Χιλή για την πρόκριση και την πρωτιά του όγδοου ομίλου. Η τέταρτη μέρα της κρίσης φαντάζει εξίσου...



συναρπαστική με τις υπόλοιπες τρεις, οι οποίες μας επεφύλαξαν τον αποκλεισμό Γαλλίας – Ιταλίας και την δραματική πρόκριση των ΗΠΑ…

Βόρειος Κορέα – Ακτή Ελεφαντοστού

Μνήμες: Καμία, κάτι απολύτως λογικό με βάση την ελάχιστη μουντιαλική ιστορία των δύο. Στην αναμέτρηση στο «Mbombela» του Νελσπρούιτ (17.00 από ΕΤ-1 και The Player), η αποκλεισμένη Βόρειο Κορέα (4η, 0 βαθμοί με 1-9 γκολ) θέλει μια εμφάνιση και αποτέλεσμα γοήτρου ύστερα από την ταπείνωση κόντρα στην Πορτογαλία. Η Ακτή Ελεφαντοστού (3η, 1 βαθμό με 1-3 γκολ) θέλει νίκη με σκορ – μαμούθ και ήττα των Πορτογάλων από την Βραζιλία επίσης με μεγάλο σκορ που θα της επιτρέψει να καλύψει την διαφορά στα τέρματα (-2 έναντι +7). Τρέχα γύρευε δηλαδή…
Προσοχή 1: Στις αλλαγές που θα κάνει η Βόρειος Κορέα και στην δίψα όσων δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα για να δείξουν ότι δικαίως βρίσκονται στην μουντιαλική 23άδα.
Προσοχή 2: Στον Ζερβινιό, ο οποίος μετά την καλή του εμφάνιση κόντρα στην Βραζιλία ως αλλαγή θα επιστρέψει στην ενδεκάδα μιας Ακτής Ελεφαντοστού που ψάχνει το θαύμα.

Πορτογαλία – Βραζιλία

Μνήμες: Πολλές ως… ξαδελφάκια, αλλά με την Βραζιλία να κυριαρχεί με δώδεκα νίκες έναντι τεσσάρων των Πορτογάλων (36-15 τα γκολ!). Στο ματς του «Moses Mabhida» του Ντέρμπαν (17.00 από ΝΕΤ και The Player), η Πορτογαλία (2η, 4 βαθμοί με 7-0 γκολ) προκρίνεται και με ήττα, αρκεί η Ακτή Ελεφαντοστού να μην καλύψει την διαφορά τερμάτων (+7 έναντι -2). Η Βραζιλία (1η, 6 βαθμοί με 5-2 γκολ) έχει προκριθεί και με νίκη ή ισοπαλία τερματίζει πρώτη. Αυτή η θέση πιθανόν να την φέρει αντιμέτωπη με την Ισπανία στους «16».
Προσοχή 1: Στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος… λυτρώθηκε με το γκολ που σημείωσε επί της Βορείου Κορέας και θέλει να δώσει συνέχεια, οδηγώντας την ομάδα του σε νίκη – πρωτιάς.
Προσοχή 2: Στον Ντάνιελ Αλβες, ο οποίος πιθανότατα θα πάρει την θέση του ελαφρώς τραυματία Ελάνο στην μεσαία γραμμή, αλλά και του Νίλμαρ, αντικαταστάτης του τιμωρημένου Κακά στο οργανωτικό παιχνίδι των Βραζιλιάνων. Για να δούμε πως θα παίξει η Σελεσάο χωρίς δύο από τα βασικότατα στελέχη της…

Ελβετία – Ονδούρα

Μνήμες: Καμία, αφού δεν τα έχουν… ξαναπεί στο παρελθόν. Στην κόντρα του «Free State» του Μπλουμφοντέιν (21.30 από ΕΤ-1 και The Player), η Ελβετία (3η, 3 βαθμοί με 1-1 γκολ) προκρίνεται σίγουρα με νίκη αν δεν νικήσει η Ισπανία ή αν ενδεχόμενη νίκη των Ισπανών έρθει με σκορ που θα αφήσει έξω την Χιλή στην διαφορά τερμάτων (0 οι Ελβετοί και +2 οι Χιλιανοί). Η Ονδούρα (4η, 0 βαθμοί με 0-3 γκολ) προκρίνεται μόνο με νίκη, αλλά με μεγάλο σκορ και με ταυτόχρονη νίκη της Χιλής επί της Ισπανίας που θα της επιτρέψει να καλύψει την διαφορά τερμάτων έναντι των Ισπανών (-3 έναντι +1).
Προσοχή 1: Στον ποιοτικό μέσο Τρανκουίλο Μπαρνέτα, ο οποίος θα ξεκινήσει βασικός σε μια ενδεκάδα από την οποία θα απουσιάσουν ο τραυματίας κεντρικός αμυντικός Φιλίπ Σεντέρος και ο τιμωρημένος μέσος Βαλόν Μπεχραμί.
Προσοχή 2: Στο… ποσοστό πίστης των παικτών της Ονδούρα ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες πιθανότητες (έστω και απειροελάχιστες) για την διεκδίκηση της πρόκρισης. Η ομάδα του Ρεϊνάλντο Ρουέδα ψάχνει τουλάχιστον το πρώτο της γκολ και τον πρώτο της βαθμό.

Χιλή – Ισπανία

Μνήμες: Εφτά και με ξεκάθαρη νικήτρια την Ισπανία, η οποία μετράει έξι νίκες έναντι μιας ισοπαλίας και γκολ… 18-3! Στο καθοριστικό παιχνίδι του «Loftus Versfeld» της Πραιτόρια (21.30 από ΝΕΤ και The Player), η Χιλή (1η, 6 βαθμοί με 2-0 γκολ) προκρίνεται σίγουρα και ως πρώτη με νίκη ή ισοπαλία, ενώ με ήττα αποκλείεται αν η Ελβετία την υπερκεράσει στην διαφορά τερμάτων (+2 έναντι 0). Η Ισπανία (2η, 3 βαθμοί με 2-1 γκολ) προκρίνεται σίγουρα με νίκη (πιθανώς και ως πρώτη), ενώ με ισοπαλία περνάει αν η Ελβετία έρθει ισόπαλη ή χάσει από την Ονδούρα.
Προσοχή 1: Στους Ροντρίγκο Μιγιάρ και Χόρχε Βαλντίβια, οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν τα σημαντικά κενά των τιμωρημένων Κάρλος Καρμόνα και Ματίας Φερνάντες στην μεσαία γραμμή της Χιλής.
Προσοχή 2: Στον Αντρές Ινιέστα, ο οποίος επιστρέφει από τραυματισμό και θα συνθέσει τριάδα στην επίθεση με Νταβίντ Βίγια και Φερνάντο Τόρες, με την Ισπανία να παρατάσσεται πιθανότατα σε σύστημα 4-3-3.

theplayer.gr

Share on Facebook