Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Να λέμε και τα καλά!


"Σε αυτή την χώρα που ο δημόσιος φορέας μας έχει απογοητεύσει και που η δημόσια παιδεία και περίθαλψη μας καταδικάζουν να απευθυνόμαστε πάντα σε ιδιωτικούς φορείς, πιστεύω ότι όταν συναντάμε εξαιρέσεις του κανόνα πρέπει να τις τονίζουμε για να στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι δεν χάθηκαν τα πάντα, και ότι υπάρχουν ακόμα δημόσιοι λειτουργοί που....

είναι κάτι παραπάνω από σωστοί επαγγελματίες.
Πριν 20 περίπου ημέρες η αδελφή μου γέννησε με καισαρική το δεύτερο παιδί της στο νοσοκομείο Έλενα. Νοσηλεύτηκε σε μονόκλινο δωμάτιο του έκτου ορόφου, και επειδή άργησε να αποσυνδεθεί από τον ορό και τον καθετήρα είχε ανάγκη από ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα από το νοσηλευτικό προσωπικο.
Όλοι οι εργαζόμενοι στον 6ο όροφο του μαιευτηρίου, μας φρόντισαν πολύ καλύτερα από ότι αν πηγαίναμε σε ιδιωτική κλινική.
Οι νοσηλευτριες ανγκάζονταν να δουλεύουν 2 βάρδιες μέσα στην ημέρα λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά παρόλα αυτά ήταν κάτι παραπάνω από χαμογελαστές, εξυπηρετικές και πρόθυμες να σε βοηθήσουν, Ήξεραν την κάθε περίπτωση νοσηλευομένης απέξω, και τις επισκέπτονταν πολύ τακτικά πάντα πρόσχαρες για να διαπιστώσουν την πρόοδο τους.
Διοργανώνουν μάλιστα κάποια σεμιναρια για τις νέες μητέρες και τις προσκαλούν να παραβρεθούν.
Οι παιδίατροι έβλεπαν τα παιδιά καθημερινά, και οι νοσοκόμες τα έπαιρναν κάθε τόσο για να ελέγξουν πυρετό, ίκτερο και όλα τα άλλα.
Οι τραπεζοκόμοι ήταν πάντα πάρα πολύ ευγενικές, λες και ήσουν δικός σου άνθρωπος. Και οι υπεύθυνες για την καθαριότητα του ορόφου ήταν τόσο περιποιητικές που σε έκανε να απορείς. Κάθε φορά που άδειαζε ένα δωμάτιο γινόταν γενική καθαριότητα. Ο χώρος άδειαζε από τα πάντα (κρεβάτια, καρέκλες, πολυθρόνα, τηλεόραση.κ.ο.κ) και τίποτε δεν έμπαινε πάλι μέσα αν πρώτα δεν είχα καθαριστεί.
Δεν είμαι άνθρωπος που θα επαινέσω τον άλλον αν δεν κρίνω ότι αυτό που γίνεται είναι εξαιρετικό, αλλά ήθελα να μάθει ο κόσμος πόσο άριστη μπορεί να είναι η περιποίηση που μπορεί να βρει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, γιατί έχω πάρα πολλές γνωστές και φίλες που επέλεξαν να γεννήσουν σε ιδιωτικό νοσοκομείο, πλήρωσαν αρκετές χιλιάδες ευρώ και νοσηλεύτηκαν στην καλύτερη περίπτωση σε τρίκλυνο, με απογοητευική περιποίηση από το προσωπικό.Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στο προσωπικό του "Έλενα".

Αναγνώστρια

Share on Facebook