Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Κόκκινος χαμός!


Το ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα γεγονός, που απασχολεί όλη την υφήλιο είναι κάτι λίγο-πολύ γνωστό. Εξαίρεση στον κανόνα, δεν θα μπορούσαν να είναι ούτε οι Νοτιοκορεάτες, οι οποίοι ετοιμάζουν μία μεγάλη… σύρραξη στους δρόμους της Σεούλ, ώστε να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με την Ελλάδα...



Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών της Νοτίου Κορέας, 1,8 εκατομμύρια κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας, δίνοντάς τους κόκκινη απόχρωση, για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της ομάδα τους, σε γιγαντοοθόνες.

Η κύρια γιγαντοοθόνη έχει στηθεί μπροστά στο δημαρχείο της πόλης και ο κόσμος έχει ήδη συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα, εκφράζοντας την ανυπομονησία του για την πρεμιέρα των «κόκκινων διαβόλων» στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Χαρακτηριστική αυτής, είναι η δήλωση της 29χρονης Κιμ Γι-Γιουνγκ: «Ήρθα εδώ πριν τη σέντρα για να πάρω μια θέση κοντά στην οθόνη. Ελπίζω η Κορέα να κερδίσει. Είμαστε στο πλευρό τους ακόμη και κάτω από τη βροχή».

Τα μέτρα ακόμη και στις φυλακές της χώρας «λασκάρουν», ώστε οι κρατούμενοι να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια, ενώ οι ποδοσφαιρικές ομάδες αποφάσισαν από κοινού να ανοίξουν τις πύλες των σταδίων τους, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να συγκεντρωθεί και να παρακολουθήσει τα παιχνίδια σε γιγαντοοθόνες. Οι σύγχρονοι κινηματογράφοι θα λειτουργήσουν επίσης τις αίθουσες τους, προβάλλοντας τα παιχνίδια σε τρισδιάστατη ανάλυση. Τέλος, οι συγκοινωνίες θα λειτουργήσουν μέχρι αργά, ώστε να επιστρέψουν στον κόσμο να γυρίσει πιο αργά σπίτι κατά τη διάρκεια όλης της διοργάνωσης.

theplayer.gr


Share on Facebook