Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

"Ως πότε θα πληρώνουμε τις κομματικές τους διευκολύνσεις στην παιδεία;"


"Το Υπουργείο Παιδείας πριν μερικά χρόνια με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία δημιούργησε νέα σχολεία χωρίς να υπάρχουν πραγματικές ανάγκες αποκλειστικά και μόνο για να βολέψει κάποιους κομματικούς καθηγητές που ήθελε οπωσδήποτε να τους κάνει διευθυντές.
Ετσι σε κτίρια που στέγαζαν ένα σχολείο τοποθέτησαν ένα συρματόπλεγμα στην αυλή και κάγκελα στους ορόφους και το μοίρασαν σε δύο...
Με την ίδια λογική νοίκιασαν κτίρια και μοίρασαν τα παιδιά της ίδιας περιοχής σε δύο σχολεία, με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος λειτουργίας τους το οποίο φυσικά διπλασιάστηκε. Δύο διευθυντές, τέσσερεις υποδιευθυντές διπλά εργαστήρια, δύο γραμματείες, και τους καθηγητές του ενός σχολείου τις περισσότερες φορές να μη συμπληρώνουν ωράριο στο άλλο.
Τα Λύκεια της Αργυρούπολης δημιουργήθηκαν με αυτά τα κριτήρια και αποτελούν κλασσικό παράδειγμα κομματικής διευκόλυνσης. Αυτό που συμβαίνει στην Αργυρούπολη αποτελεί πρόκληση και είναι αίσχος και ντροπή να συνεχίζεται σε περίοδο κρίσης.
Το 1ο και το 2ο Λύκειο στεγάζονται στο ίδιο κτίριο και τα παιδιά της ίδιας περιοχής χωρίζονται με ένα συρματόπλεγμα το οποίο όλοι το αποκαλούν το τοίχος του αίσχους.
Ταυτόχρονα νοικιάστηκε, για να γίνει διευθυντής ο δικός τους, ένα άθλιο παμπάλαιο κτίριο, που ήταν αποθήκες, για να δημιουργηθεί το 4ο Λύκειο, για το οποίο ο έλληνας πολίτης χρεώνεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Θα μπορούσαν οι μαθητές του να μετακινηθούν τρία τετράγωνα πιο κάτω και να συνυπάρξουν με τους μαθητές του 3ου Λυκείου το οποίο είναι ένα πρόσφατα χτισμένο και πλήρως εξοπλισμένο δημόσιο κτίριο.
Και αυτά συμβαίνουν δυστυχώς σε όλη την Ελλάδα!!!
Η κυρία Διαμαντοπούλου θα συνεχίσει αυτή τη σπατάλη;;;"


Ένας αγανακτισμένος αργυρουΠΟΛΙΤΗΣ






Share on Facebook