Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

"Ρεκόρ πτήσης απο Ρωσικό αεροπλάνο"


"Τα δύο Ρωσικά αεροπλάνα Tu-160 έκαναν συνεχόμενη πτήση για 23 συνεχόμενες ώρες.Τα αεροπλάνα καλύψανε μία απόσταση 18.000 χιλιομέτρων.Το προηγούμενο ρεκόρ τους ήταν 21 ώρες συνεχόμενης πτήσης
Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση στην πόλη του Ένγκελς, το Σαράτοφ της Ρωσίας. Οι πιλότοι των αεροσκαφών πραγματοποίησαν δύο αεροπορικές επιχειρήσεις ανεφοδιασμού με τη βοήθεια του Il-78 αεροσκάφη δεξαμενόπλοιο.ή.
Τα δύο Tu-160 βομβαρδιστικά πέταξαν...

κατά μήκος των συνόρων του κράτους της
Ρωσικής Ομοσπονδίας σε όλη την ουδέτερη νερά της Αρκτικής και Ειρηνικό Ωκεανό.
Τα αεροπλάνα προσγειώθηκαν με ασφάλεια στις 10 Ιουνίου στην αεροπορική βάση του Ενγκελς.
Το Tupolev Tu-160 (ονομασία ΝΑΤΟ: Blackjack) είναι ένα υπερηχητικό, μεταβλητής γεωμετρίας βαρύ βομβαρδιστικό που σχεδιάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση.
Είναι παρόμοιο στην εμφάνιση με το αμερικανικό B-1 Lancer, αλλά είναι μια εντελώς διαφορετική κατηγορία αεροσκάφους. Το Tu-160 είναι επίσης σημαντικά μεγαλύτερο και ταχύτερο από το Β-1Β και έχει μεγαλύτερη ακτίνα δράσης.
Η Ρωσία σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει τα βομβαρδιστικά ώστε να μπορούν να μεταφέρουν βόμβες αέρος εκτός από πυραύλους cruise και την επικοινωνία μέσω δορυφόρων χρήση του διαστήματος. Ένα αεροπλάνο μπορεί να μεταφέρει μέχρι 40 τόνους όπλων συμπεριλαμβανομένων πολλών ειδών κατευθυνόμενα βλήματα, βόμβες αέρα και άλλων πυρηνικών και συμβατικών όπλων επίθεση."
http://allday-news.blogspot.com/

Share on Facebook