Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

"Πρέπει να αποδράσουμε"


"Διάβασα με μεγάλη ευχαρίστηση, ικανοποίηση και ενθουσιασμό την Προκήρυξή σου. Τα συναισθήματα αυτά, πηγάζουν από τη ταύτιση των απόψεων της προκήρυξης αυτής, με τα (από καιρού) δημοσιεύματά μου σε διάφορα blogs...


Αυτή η αίσθηση αδελφικής συγγένειας της σκέψης μας και της πολιτικής θέσης μας, μου υπαγορεύει και τη σύνταξη αυτού του σημειώματος.

Μπαίνοντας στο θέμα, νομίζω πως όλοι οι Έλληνες συμφωνούμε στο ότι η Πατρίδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη και επικίνδυνη θέση και κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να μείνει απλός παρατηρητής των γεγονότων, όταν μπορεί να βοηθήσει στην ευνοϊκότερη εξέλιξή τους..
Κάθε Έλληνας πολίτης θα συμφωνήσει στο ότι, μετά τη μεγάλη ήττα μας (απώλεια του ζωτικού χώρου της Εθνικής Οικονομίας μας), τις αιτίες και τους αίτιους της οποίας, όλοι γνωρίζουμε, τώρα προέχει ένα πράγμα: Να συμμαζέψουμε και να ανασυντάξουμε όσες δυνάμεις (ατομικές και κοινωνικές) υπάρχουν, ώστε να μπορέσουμε να αντεπιτεθούμε (στην αρένα της νομιμότητας) για να ανακαταλάβουμε, το συντομώτερο δυνατό, την (παραδομένη στους δανειστές μας) ελευθερία να διαχειριζόμαστε εμείς (η Ελληνική κοινωνία και, κυρίως, οι νέοι) την οικονομική και κοινωνική μας πρόοδο.

Δηλαδή, με άλλα λόγια, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΜΕ από την αιχμαλωσία που μας επεφύλαξε και μας οδήγησε το καθεστώς πολιτικό μας σύστημα.

Για να συμβεί αυτό, υπάρχει μία αξεπέραστη προϋπόθεση: Χρειαζόμαστε, για την οργάνωση αυτής της απόδρασης, μία ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ.

Μία Ηγεσία , με την οποία θα συμφωνήσουμε ότι, (ως κοινωνία) ή θα πεθάνουμε ή θα νικήσουμε. (Παρ’ όλο που ακούγεται δραματικό, είναι έτσι ακριβώς)

Αυτή η Ηγεσία δεν μπορεί (η κοινή λογική το αποκλείει) να σχετίζεται με οποιοδήποτε κομματικό μηχανισμό ή πρόσωπο του καθεστώτος πολιτικού συστήματος που, σύσσωμο, έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία του στα μάτια της Ελληνικής κοινωνίας, εφ’ όσον είναι, αποδεδειγμένα, ο αποκλειστικός ένοχος του εγκλήματος της οικονομικής κατάρρευσης και της αιχμαλωσίας της κοινωνίας στα κελεύσματα των δανειστών της.

Η ηγεσία αυτή υπάρχει. Βρίσκεται διάσπαρτη μέσα στα Πανεπιστήμια, στις επιχειρήσεις, στα Σχολεία, στα εργοστάσια, στα Δικαστήρια, στα Θέατρα, στο Στράτευμα, παντού.
Ο τρόπος ανάδειξης αυτής της ηγεσίας, προτείνεται στο http://syspan.blogspot.com.

Αναφέρομαι λοιπόν σε μία ηγεσία προσωπικοτήτων (προβεβλημένων για την αξία τους και τη στάση τους, στην οποία δεν περιλαμβάνεται ο υπογράφων, ως μη πληρών τις προϋποθέσεις αυτές) που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει τρεις αποστολές:
- 1η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η εκτέλεση των υποχρεώσεων που αναλάβαμε απέναντι στους πιστωτές μας και η επιτάχυνση της Οικονομικής Ανάπτυξης (και) με ένα νέο μοντέλλο που δεν θα οδηγεί την ανάπτυξη υποχρεωτικά μέσα από τα «χωράφια» των ημετέρων του πολιτικού και Τραπεζικού καθεστώτος συστήματος.
- 2η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: (-) Διερεύνηση τρόπου απελευθέρωσής μας από τις υποχρεώσεις του «μνημονίου», νωρίτερα από τον συμβατικό χρόνο. (Σοβαρή μελέτη των ενδεχομένων της εξόδου από την ΟΝΕ και της επιστροφής στη Δραχμή, ή της διαπραγμάτευσης του χρέους, ή της απαίτησης της πληρωμής των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία). (-) Προστασία (από την πιθανή λεηλασία) και αξιοποίηση των μεγάλων (και αναξιοποίητων ως σήμερα) πλουτοπαραγωγικών πηγών (πετρέλαια & ορυκτά στρατηγικής αξίας) προς τον σκοπό της ταχύτερης εξόδου μας από την «οικονομική κατοχή» στην οποία βρισκόμαστε.
- 3η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η συντεταγμένη πορεία της κοινωνίας προς μία (απαιτούμενη σύντομα) Βαθειά τομή στο Σύνταγμα*, ώστε:
- να ξεριζωθεί οριστικά η γεννεσιουργός αιτία που έχει οδηγήσει σε τέλμα (οικονομικό και κοινωνικό) την εξέλιξη και πρόοδο των Ελλήνων, (με αποκορύφωμα την απώλεια ζωτικού Εθνικού χώρου) και
- να θωρακισθεί η Δημοκρατίας μας από την επανάληψη ιδίων φαινομένων, στο μέλλον.
* σχετική πρόταση περιγράφεται σto http://dia-tafta.blogspot.com

Η Ηγεσία αυτή, δεν μπορεί να προκύψει κατά τη συνηθισμένη πρακτική, που κάποιος ή κάποια, μέσα από το σύστημα, αυτοπροβάλλεται ως ηγέτης, δημιουργεί ένα κόμμα, έναν μηχανισμό προσέλκυσης οπαδών (το χρήμα που απαιτείται για τέτοια εγχειρήματα, πάντα υπάρχει και διατίθεται) και καλεί τον Ελληνικό λαό να τον/την υποστηρίξει, «για το καλό του».

Η Ηγεσία αυτή, θα προκύψει «από κάτω». Δηλαδή θα επιλεγεί και θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία τής Χώρας, από μία νέα, μεγάλη κοινωνική συσπείρωση.

Δεν θέλω να μακρηγορήσω, αλλά πρέπει να επιστήσω την προσοχή στο εξής φαινόμενο: Αυτή τη στιγμή, στο πολιτικό προσκήνιο, όλοι παρακολουθούμε την εξέλιξη δύο πολιτικών πρακτικών που, είναι:
• (α) Η έντονη προσπάθεια της Αριστεράς (εντασσόμενη στη λογική της κομματοκρατίας*), για την απόκτηση νέων κομματικών οπαδών της. Η προσπάθεια αυτή, αποσκοπεί στη διοχέτευση της (δικαιολογημένης) λαϊκής οργής, στην αδιέξοδη ανατροπή των πάντων, προς εγκαθίδρυση της νεοπαγούς ιδεολογίας της «ανυπακοής», οδηγώντας έτσι (από τον πλέον σίγουρο και σύντομο δρόμο) την Ελληνική κοινωνία στην άβυσσο (κατά την πρόσφατη ρήση του Προέδρου της Δημοκρατίας) ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook