Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Πρόστιμα του ΕΣΡ


Την επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό "Λήμνος Fm 100" του νομού Λέσβου, αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), καθώς ο σταθμός δεν είχε στείλει στο ΕΣΡ τα στοιχεία που ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα 310/1996.

Υστερα από ...

αίτηση θεραπείας του ραδιοφωνικού σταθμού "TOP FM" του νομού Κοζάνης, για το οποίο το ΕΣΡ είχε αποφασίσει τη διακοπή λειτουργίας με το αιτιολογικό ότι δεν λειτουργεί ο σταθμός, ανακλήθηκε η απόφαση, καθώς ο σταθμός προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία του.

Αναφορικά με τον ραδιοφωνικό σταθμό "Veto" του νομού Κοζάνης το ΕΣΡ βεβαιώνει ότι εκπέμπει από τη συχνότητα 91 και τη θέση "Μεταξά".

Η ολομέλεια του ΕΣΡ έδωσε εντολή να δοθούν στο Συμβούλιο οι δισκέτες που αφορούν τη διαφήμιση κλιματιστικού της εταιρείας "Toyotomi" που προβάλλεται από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς, επειδή υπάρχει εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση διασύρει το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής της περασμένη Τρίτη και στην οποία συζητήθηκε το νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ειδικότερα την ψηφιακή τηλεόραση. Σύμφωνα με τον κ. Λασκαρίδη, στόχος είναι ο νέος νόμος να απαλλαγεί από αντιφάσεις και άχρηστες διατάξεις. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει "τη ρύθμιση της ψηφιακής τηλεόρασης, εντός των ορίων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση". Κατά τη γνώμη του, εξάλλου, το σημαντικότερο θέμα είναι η έκδοση του χάρτη συχνοτήτων.
Share on Facebook