Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

"Οικονομική κρίση και οι τιμές στα ξενοδοχεία προς τα πάνω!"


"Φέτος αποφασίσαμε να πάμε διακοπές σε νησί των Κυκλάδων. Πριν από κανένα μήνα έκανα «έρευνα αγοράς» μέσω διαδικτύου, επισκέφτηκα τις ιστοσελίδες κάποιων καταλυμάτων και σημείωσα τις τιμές. Εχτές επισκέφτηκα ξανά τις ίδιες ιστοσελίδες και διαπίστωσα ότι αρκετές επιχειρήσεις είχαν αλλάξει τις τιμές… προς τα πάνω! Μου δημιουργήθηκαν, λοιπόν, οι εξής ...
απορίες :
1. Αν και μπορώ μάλλον να καταλάβω το σκεπτικό τους («οικονομική κρίση έχουμε, ας βγάλουμε όσο πιο πολλά χρήματα μπορούμε») πώς θα μπορούσαμε εμείς να ανταπεξέλθουμε εφόσον οι δικές μας αποδοχές μειώνονται;
2. Δε θα έπρεπε με την κρίση να γίνει μείωση και όχι άνοδος των τιμών;
3. Πώς γίνεται να ανεβαίνουν οι τιμές για το ίδιο κατάλυμα και για την ίδια εποχή μέσα σ’ ένα μήνα; Τι άλλαξε; Έκαναν κάποια ανακαίνιση; Αναβάθμισαν τις προσφερόμενες υπηρεσίες; (αυτό είναι πραγματικά αστείο για τα περισσότερα καταλύματα στην Ελλάδα)
Αν κάποιος έχει απάντηση ας μου την πει κι εμένα, μήπως καταλάβω."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------
Σε απάντηση στο http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_6955.html΄

Απαντώ στα ερωτήματα του φίλου.

1) Ανέκαθεν οι τιμές καταλυμάτων , εισιτηρίων είναι χαμηλότερες όσο πιο νωρίς κλείσεις και όταν κλείνεις τελευταία στιγμή είναι ακριβότερες. Εξασφαλίζεις πληρότητα στους έχοντες από νωρίς, ανταμείβεσαι με χαμηλότερες τιμές.

2) Έκανες σύγκριση των τιμών με πέρυσι ίδια εποχή για να βγάλεις συμπεράσματα για το αν κατέβηκαν οι όχι οι τιμές? Αν το έκανες και πράγματι ισχύει αυτό που λες τότε, πάω πάσο και συμφωνώ μαζί σου.

3) Ίδια εποχή είναι και ο Μάιος και ο Αύγουστος . Σε αφήνω να μαντέψεις πότε είναι ακριβότερα όλα..

Ελπίζω να κατάλαβες τώρα.




Share on Facebook