Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Όλο το ...ξεμπρόστιασμα της Κούρτογλου - Ιδού πως γίνονται οι μετρήσεις στα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες


Έκλεισε το τηλέφωνο στον αέρα στους παραγωγούς του ραδιοφωνικού σταθμού "ΘΕΜΑ 98,9" η Ξένια Κούρτογλου που 20 ημέρες νωρίτερα τους είχε καθυβρίσει μέσα από την εφημερίδα "Ε"! Είναι η γυναίκα που έχει το 57% της εταιρείας που μετράει τους σταθμούς. Η συμπεριφορά της πλέον δείχνει ότι οι μετρήσεις είναι αναξιόπιστες και ο σταθμός έχει δίκιο που την καταγγέλλει αφού δεν απάντησε σε καίρια ερωτήματα που προφανώς δεν περίμενε να τεθούν.
Στην εκπομπή ρωτήθηκε:


1).Αν η civitas έχει το 20% της focus και αν είναι δεοντολογικό να ελέγχει μια εταιρεία τον σταθμό που κρίνει τους πελάτες της!
Η CIVITAS έχει πελάτες την Ντόρα, την Ν.Δ. την siemens, το ΔΝΤ κ.α. που ακούνε τα εξ'αμάξης από τον σταθμό έχει το 20% της focus! Συμπτωματικά οι σταθμοί που ευνοούνται είναι του Αλαφούζου που στηρίζουν Ν.Δ και Ντόρα και βέβαια ο ΑΝΤ1 του Κυμπουρόπουλου. Μήπως θυμάστε τι λέγαμε χθες για το ποιοι είναι οι κολλητοί της Κούρτογλου;

2). Η Κούρτογλου ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ότι έχει πλησιαστεί (ή μπορεί και αντίστροφα) από σταθμούς και τους έχει δώσει συμβουλές για το πως θα ανέβουν σε ακροαματικότητα! Αυτό είναι πρωτάκουστο και ξεπερνάει κάθε όριο ανηθικότητας όταν το πρόσωπο που προτείνει και εισηγείται είναι αυτό που μετράει!!! Η ίδια είπε: "Πρόκειται για κοινωνική συνεύρεση και αν κάποιος το ζητήσει θα το κάνω"! Όταν πιέστηκε να πει αν πρότεινε πρόσωπα έκλεισε το τηλέφωνο κάτι που δείχνει μόνο εμπάθεια προς τον σταθμό που μετράει.

3). Η FOCUS παίρνει χρήματα από τους ομίλους των σταθμών που μετράει για να κάνει και άλλους είδους μετρήσεις - δημοσκοπήσεις για τις εφημερίδες τους! Και αυτό είναι ασυμβίβαστο αφού αν ένας σταθμός δεν έχει εφημερίδα και δεν θέλει να δώσει χρήματα ποιος του εξασφαλίζει ότι δεν θα επηρεαστεί και η ακροαματικότητα του; Μην ξεχνάτε ότι είναι η μοναδική μέτρηση που έχει τον άνθρωπο ως κυρίαρχο παράγοντα μέτρησης! Δεν υπάρχει μηχάνημα να μετράει τις ακροαματικότητες αλλά η μέθοδος έχει να κάνει με την μνήμη του ανθρώπου. Τι άκουσε χθες(μια ημέρα νωρίτερα) και βέβαια το μυαλό και το υποσυνείδητο πάει σε αυτό που έχει διαφημιστεί περισσότερο. Εδώ δεν θυμόμαστε τι είδαμε χθες και τι φάγαμε θα θυμόμαστε τι ακούσαμε;

3). Η Κούρτογλου επί 22 χρόνια παίρνει τις μετρήσεις των ραδιοφώνων κάτι που είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και δεν γίνεται ούτε σε κράτη διαπλοκής με δημόσια έργα. Εδώ η ευθύνη είναι της ένωσης ιδιοκτητών που όμως ο καθένας έχει από 5 ραδιόφωνο. Ο Αλαφούζος, Κουρής, Κωστόπουλος,Κυριακού κ.α. που έχουν πάνω από 2 σταθμούς ο καθένας. Άρα τα πρόσωπα εκπροσωπούν περισσότερους από 14 σταθμούς!!!

4). Η BOLD είναι η εταιρεία που είχε σχέση με την FOCUS και ο ιδιοκτήτης της είναι ο πρώην σύζυγος της Κούρτογλου. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ένα μεγάλο πακέτο διαφημίσεων από τον OTE και την cosmote και βέβαια παίζει ρόλο στο πως θα μοιράσει την διαφημιστική πίτα.

Μετά από όλα αυτά και για το δημόσιο συμφέρον δεν επιβάλλεται η παρέμβαση του εισαγγελέα και των βουλευτών να φέρουν το θέμα στην βουλή;

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Share on Facebook