Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Εβδομάδα εξελίξεων


Νέα εβδομάδα ξεκίνησε και για τον Παναθηναϊκό αναμένεται… καυτή. Οι «πράσινοι» εντός των ημερών θα ξεκαθαρίσουν πολλά θέματα, σε ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό της ερχόμενης σεζόν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...


Πρώτα απ’ όλα, η υπόθεση του τεχνικού διευθυντή. Τα ονόματα των Γιάννη Σαμαρά και Κάρλος Φρέιτας, είναι στην κορυφή της λίστας. Με τον Έλληνα παλαίμαχο άσο να φαντάζει το φαβορί. Το μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή, πάντως, είναι ότι θα γίνουν επαφές με όλους τους υποψήφιους, προκειμένου να παρθεί η τελική απόφαση.
Σημαντικό ρόλο, όμως, ίσως και να παίξει η προτίμηση του ίδιου του Νίκου Νιόπλια στον Γιάννη Σαμαρά, μια και οι δυο τους έχουν άριστη σχέση, γεγονός που σαφώς ευνοεί πιθανή συνεργασία.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν τον κ. Σαμαρά να είναι ήδη στην Ελλάδα και εντός των επόμενων ωρών πιθανότατα θα υπάρξει συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Γόντικα.

Εν αναμονή για Λέτο

Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» περιμένουν και την πρόταση της Μπενφίκα για τον Σεμπάστιαν Λέτο. Οι Πορτογάλοι επιμένουν πως αυτή θα φτάσει τα 10 εκατ. Ευρώ, κάτι που στον Παναθηναϊκό όμως δεν το έχουν σίγουρο. Περιμένουν να δουν και μετά θα αποφασίσουν. Πάντως, αν τελικά γίνει πρόταση μικρότερη απ’ το ποσό που έχει ακουστεί, τότε η απάντηση αναμένεται να είναι αρνητική.

Γυρίζει και… φουλάρει

Ακολούθως, υπάρχει και το θέμα των μεταγραφών. Ο Νίκος Νιόπλιας επιστρέφει αύριο από την Αμερική. Αμέσως θα συναντηθεί με την διοικούσα επιτροπή. Για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και ασφαλώς, να συζητήσει για τις μεταγραφές με ονόματα και διευθύνσεις. Δεδομένα ο νούμερο ένα στόχος είναι ο Κάρλος Μαρτσένα, για τον οποίο θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί. Εκεί έχει πέσει το βάρος, παρότι στη λίστα υπάρχουν κι άλλα ονόματα κεντρικών αμυντικών. Όπως αυτό του Γουιλιάμ Γκαλάς.

Πρόταση σε Έμπεν

Ένα από τα πρόσωπα που δεν ξεχνούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, είναι ο Λόρενς Έμπεν. Ο Ολλανδός γυμναστής που είχε φέρει μαζί του ο Χενκ Τεν Κάτε, έκανε εξαιρετική δουλειά, αλλά όταν απομακρύνθηκε ο πρώην προπονητής των «πράσινων» για ηθικούς λόγους δεν δέχτηκε να παραμείνει στην Παιανία. Τα δεδομένα μοιάζουν να έχουν αλλάξει. Ο Έμπεν συζητά την επιστροφή του και δεδομένα θα του γίνει πρόταση μια και οι πάντες… πίνουν νερό στο όνομά του και έχουν να λένε για το έργο που άφησε στο «τριφύλλι».

Διοικητικά

Μέσα σε όλα, υπάρχουν ασφαλώς και τα διοικητικά. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει «ακέφαλος», μια και ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόεδρος (τυπικά έχει το ρόλο αυτό ο Γιάννης Βεκρής). Ξεκάθαρα δεν έχει βγει από το συγκεκριμένο αδιέξοδο το «τριφύλλι». ΟΙ επαφές ανάμεσα στους μεγαλομετόχους συνεχίζονται κι ας μην διαρρέουν. Μέχρι τις 18 του μήνα θα ενταθούν οι συζητήσεις, για να βρεθεί η λύση που αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει να είναι κοντά…

Το σενάριο που θέλει ανατροπή δεδομένων και επιστροφή του Νικόλα Πατέρα, φαντάζει και είναι πολύ δύσκολο, καθώς ο ίδιος ο τέως πρόεδρος δεν έχει αλλάξει την απόφασή του. Όμως, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στο μέλλον, ειδικά σε ένα θέμα που έχει ανατροπές από ώρα σε ώρα.

theplayer.gr


Share on Facebook