Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

"Είναι λογικό?"


"Όλοι μας έχουμε αντιληφθεί ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια επικίνδυνη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της. Όλοι μας? Μάλον κάνω λάθος.
Παρακολουθούσα χθές της εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης για το το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου που ξεκινάει σήμερτα στη Νότιο Αφρική.
Προσπαθούσα να αποριθμήσω τον αριθμό των δημοσιογράφων και των τεχνικών της ελληνικής τηλεόρασης που ταξίδεψαν στην Νότιο Αφρική, καθώς...
και εκείνων που βρίσκονται στα κατα τόπους στούντιο της ΕΡΤ στην Αθήνα και μας ''ενημερώνουν'' για τα τεκτενόμενα.
Απ' όσα μπόρεσα να δω κρίνω υπερβολικά υψηλό των αριθμό όλων αυτών που συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία και οι οποίοι πληρώνονται από τη τσέπη όλων εμάς. Θεωρώ υποχρέωση και απαιτώ η ΕΡΤ να ανακοινώση τα αναλυτικά έξοδα του προυπολογισμού που έχει υποογίσει γι' αυτή τη διαδικασία (μισθοί δημοσιογράφων-τεχνικών, έξοδα μετακίνησης, έξοδα διαμονής, απρόβλεπτα έξοδα, εκτός έδρας εργασία, κ.τλ.) όπως επίσης και τον προυπολογισμό των εσόδων που θα έχει από τη μετάδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και βέβαια μόλις τελείωσει το τουρνουά να ανακοινώσει και τα πραγματικά ποσά όλων αυτών για να μπορούμε να κάνουμε σύγκριση.
Το τουρνουά θα το παρακολουθήσω όπως και η πλειοψηφία απο εμάς, στο πίσω μέρος του μυαλού μου όμως θα βρίσκεται και αυτό το ερώτημα γιατί θεωρώ ότι με πολύ λιγότερα χρήματα θα μπορούσε κάλιστα να υπάρχει το ίδιο αποτέλεσμα μεταδόσεων.
Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι να δούμε ωραίο ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες. Είναι μια γιορτή η οποία όμως δε πρέπει να μας αποσπά από τα πραγματικά προβλήμτα που αντιμετωπίζουμε. Ας την εκμεταλευτούμε μόνο για να χαλαρώνουμε κάποιες στιγμές και να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Ο "υπερβολικά υψηλός αριθμός όλων αυτών που συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία" όπως αναφέρει με απόγνωση ο φίλος αναγνώστης είναι 13!!!!
13 με δημοσιογράφους παραγωγούς ηχολήπτες οπερατέρ, γενικά ΟΛΟΙ.
13 είναι υπερβολικός αριθμός για την κάλυψη της δεύτερης μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης μετά τους Ολυμπιακούς?
Ίσως τελικά η ΕΡΤ πρέπει να αποσυρθεί από όλες τις διοργανώσεις (Ολυμπιακούς, Μουντιάλ,Champions League, Eurobasket, Mundobasket, Στίβο κτλ)
για να έχουμε την τηλεόραση που μας αξίζει...

ΥΓ: Όπως και να τα υπολογίσω τα 60 μιας πλατφόρμας που θα τα δείχνει όλα αυτά μου βγαίνουν παραπάνω από τα 8 της ΕΡΤ..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ




Share on Facebook