Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Το internet διαφθείρει την Ινδονησία


ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Ο ινδονήσιος υπουργός Επικοινωνιών εκτίμησε σήμερα ότι το διαδίκτυο αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα του έπειτα από ένα σκάνδαλο που προκλήθηκε μετά τη μετάδοση μέσω ίντερνετ βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου στα οποία πρωταγωνιστούν τρεις αστέρες της Ινδονησίας.

Ο υπουργός Τιφατούλ Σεμπίρινγκ, μέλος...
ενός ισλαμικού κόμματος, δήλωσε ότι εξετάζονται μέτρα για τον καλύτερο έλεγχο της χρήσης του διαδικτύου.

"Θέλουμε να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του διαδικτύου διότι ενδέχεται να καταστρέψει το έθνος μας", δήλωσε ο Σεμπίρινγκ στους δημοσιογράφους.

Μία μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στην Ινδονησία μετά το σοκ που προκάλεσε η μετάδοση πριν από δέκα ημέρες των βίντεο που δείχνουν τον Ναζρίλ Ιρχάμ, γνωστό και ως Αριέλ, διάσημο τραγουδιστή ενός ροκ συγκροτήματος, σε ερωτικές περιπτύξεις με τη σύντροφό του Λούνα Μάγια και την Κατ Τάρι, μία παντρεμένη τηλεοπτική παρουσιάστρια.

Οι αρχές της χώρας προσπάθησαν, όχι με μεγάλη επιτυχία, να περιορίσουν τη μετάδοση των βίντεο μέσω του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πειρατικών DVD και του Twitter.

Κάποιοι ινδονήσιοι αξιωματούχοι, όπως ο Σεμπίρινγκ, κατήγγειλαν την κατάπτωση των ηθικών αξιών με την εισβολή των νέων τεχνολογιών και της παγκοσμιοποίησης στην πιο πολυπληθή μουσουλμανική χώρα του κόσμου.

Ο υπουργός Επικοινωνιών πρόσθεσε ότι ένα διάταγμα πρόκειται να ενισχύσει τους κανονισμούς κατά της μετάδοσης πορνογραφικών εικόνων μέσω του διαδικτύου.

Στα ίντερνετ καφέ, τα οποία είναι πολλά στη χώρα καθώς πολύ λίγοι άνθρωποι διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, και στα σχολεία θα εγκατασταθούν φίλτρα για να εμποδίζουν την πρόσβαση σε ιστότοπους με περιεχόμενο που κρίνεται απρεπές. "Θα θέσουμε σε εφαρμογή (αυτό το μέτρο) γρήγορα", επεσήμανε ο Σεμπίρινγκ.

Οι υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου, από τη μεριά τους, φοβούνται ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτή την ευκαιρία για να ενισχύσει τους ελέγχους στο διαδίκτυο.
Share on Facebook