Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

"Siemens: Ωρα να φεύγουμε από Ελλάδα"


"Η εταιρεία έχοντας αποκλειστεί «από κάθε δουλειά» μεταφέρει την έδρα της, πωλεί το κτίριο, ενώ συνεχίζει να απολύει εργαζομένους.

Οι φωτεινοί σηματοδότες της πόλης, η σήμανση του μετρό, το δίκτυο του ΟΤΕ και πολλές άλλες από τις βασικές υποδομές είναι της Siemens. Ωστόσο, η ηγεσία της εταιρείας στη Γερμανία δεν αποκλείει (ανεπίσημα) μετά τη δραματική συρρίκνωση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, να αναστείλει...

την παρουσία της στη χώρα μας, παρουσία που ξεκίνησε εδώ και πάνω από 100 χρόνια.

Η Siemens έχει πρακτικά αποκλειστεί «από κάθε δουλειά» εδώ και μία διετία. Και ενώ επισήμως η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται ζήτημα, ανεπισήμως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η «απεμπλοκή» που θα γίνει με γερμανική πρωτοβουλία ουσιαστικά θα σημάνει το τέλος της παρουσίας της στη χώρα μας. Η εταιρεία μεταφέρει την έδρα της και πωλεί το κτίριο, συνεχίζει να απολύει εργαζομένους και η απόφαση για τη μορφή της «απεμπλοκής» της είναι πιθανό να ληφθεί τις επόμενες 4-8 εβδομάδες.

«Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν επιδείχθηκε τέτοια επιμονή χωρίς ουσία στην υπόθεση των μαύρων ταμείων» επισημαίνει στην «Κ» Γερμανός νομικός ο οποίος υπερασπίστηκε έναν από τους βασικούς κατηγορουμένους στη μεγαλύτερη υπόθεση εταιρικής διαφθοράς στην Ευρώπη.

Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής θα μπορούσε, αν εργαζόταν μεθοδικά, να πληροφορηθεί ότι η Siemens έχει εισέλθει στην τελική ευθεία για να απαλλαγεί από το καθεστώς της επιτήρησης από τις αμερικανικές αρχές που αυτήν την περίοδο εξετάζουν τη «συμμόρφωσή» της στις αποφάσεις για το πρόστιμο που επιβλήθηκε πριν από δύο χρόνια.

Οι ίδιοι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες που προβαίνουν σε αξιολόγηση είναι ικανοποιημένοι από την επίδοση της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας επισημαίνοντας ότι αν υπήρχαν και άλλα στοιχεία «θα είχαν ασφαλώς περιέλθει σε γνώση των αμερικανικών υπηρεσιών που ερεύνησαν την υπόθεση...»."


Συνέχεια στο http://www.xanthipress.gr/


Share on Facebook