Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

“Καυτή” εβδομάδα για τη Siemens



Στην εξεταστική αναμένεται να ανοίξει ο “φάκελος ΟΣΕ”, ενώ κλιμάκιο βουλευτών που συμμετέχουν μεταβαίνουν στη Γερμανία για να συναντήσουν διαχειριστές των “μαύρων ταμείων”.
Συγκεκριμένα, με ενδιαφέρον αναμενεται η κατάθεση του πρώην ...
διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ Κ. Γιαννακού αύριο Δευτέρα. Το πρώην στέλεχος είχε υπηρετήσει επί υπουργείας Βερελή και Λιάπη, την περίοδο που συνήφθη επίμαχη σύμβαση για τον Προαστιακό.

Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα μεταβαίνουν στη Γερμανία βουλευτές από την Εξεταστική Επιτροπή - Βάσω Τσόνογλου από το ΠΑΣΟΚ, Πάνος Καμμένος από τη ΝΔ κα Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ – για να συνομιλήσουν με στελέχη της Siemens που διαχειρίζονταν τα “μαύρα ταμεία”, στον τύπο αναφέρονται τα ονόματα του Ράινχαρτ Σίκατσεκ και του Μίχαελ Κούτσενρόιτερ. Αν καταστεί δυνατό θα έχουν επαφή και με το Μιχάλη Χριστοφοράκο, ωστόσο αυτό δεν είναι σίγουρο ακόμη αν θα συναινέσει.

Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί έγκριση δικαστικής συνδρομής για άνοιγμα λογαριασμών. Εξαιρετικό ενδιαφέρον στο μεταξύ, παρουσιάζει συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη στην κρατική τηλεόραση ο οποίος ανέφερε ότι πρόσωπα και off shore εταιρείες που εξετάζονται, παρουσιάζονται και στην υπόθεση της Siemens και σε αυτή του Βατοπεδίου.

Σημειώνεται ότι η Εξεταστική έχει λάβει ομόφωνη απόφαση να καλέσει επίσης τον πρόεδρο της Ιντρακόμ Σωκράτη Κόκκαλη και τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλη και Π. Λάμπρου.

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί η συνέντευξη που παραχωρεί στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής, το κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής Siemens Μίχαελ Κούτσενρόιτερ, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τη γερμανική δικαιοσύνη σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ.

http://www.newsit.gr
Share on Facebook