Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

"Ιθάκη:Επιστροφή στη δεκαετία του '60!"


" ΙΘΑΚΗ καλοκαίρι 2010. Διανομή νερού από το δίκτυο ύδρευσης κάθε ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ αυστηρά.Μία απο τις δύο μονάδες αφαλάτωσης δεν λειτουργεί ...αφεθηκε στην τύχη της...κρίμα που ήθελε επισκεύη...έπρεπε πρώτα να ρωτήσει το δάσκαλο- δήμαρχο αν θα χαλάσει ...
διότι
τώρα που χάλασε εχουμε καταλάβει άραγε πόσο πρέπει να« στύψει το μυαλό του» ο δάσκαλος-δήμαρχος για να βρεί λύση???
Τι έγινε εναν ολόκληρο χρόνο τώρα??? Ας είναι καλά η υδροφόρα του πολεμικού Ναυτικού που μας τροφοδοτεί κάθε μέρα!!!!!! Ως πότε????
και ενώ οι κατοικίες τα ξενοδοχεία και τα καταλύμματα υδροδοτούνται κάθε Τρίτη και Σάββατο απο το επίσημο δίκτυο ύδρευσης, όλως περιέργως ανθεί και αναπτύσσεται το εμπόριο νερού με ιδιωτικά φορτηγά σε σπίτια , καταλύμματα και σκάφη αναψυχης το οποίο νερό προέρχεται απο πηγάδια ή από δεξαμενές απο περιβόλια , με ότι αυτό συνεπάγεται.... ΙΘΑΚΗ 2010... Ισως από τα πρώτα νησιά της Ελλαδας που απέκτησαν εργοστάσιο αφαλάτωσης το 1982 και -ως νησί- ......με άφθονη θάλασσα .. 30 χρόνια μετέπειτα αντί να έχει βελτιωθεί η κατάσταση ξαναγυρίσαμε στην εποχη της δεκαετίας του 1960...νερό, το βασικότερο αγαθό της ζωής , να μοιράζεται Τρίτη και Σάββατο και τις υπόλοπες μέρες να βρίσκονατο στο φόρτε τους οι υδροληψίες απο........ πηγάδια.... καϋμένε δάσκαλε δεν καθόσουν στην εδρα του σχολείου σου....Η άσκηση των καθηκόντων του Δημάρχου έιναι πολύ σοβαρή υπόθεση. "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ




Share on Facebook